Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KROSSA STATEN!

De rikaste 5 procenten har blivit ofattbart rikare i år. Med åtstramning efter COVID-19 i horisonten får en kampanj för att beskatta de rika i staten New York fart (Jacobin Magazine). Tax the rich!

Rop om EU-solidaritet från folken i Ungern och Polen. Listan över kränkningar mot rättsstaten, samhället, rättsväsendets oberoende och pressens frihet i Ungern och Polen är lång. Så vilken sida väljer EU? Maktens eller medborgarnas? Máté Varga vill att ekonomiskt stöd ska villkoras för att skydda demokratin (ETC). https://www.etc.se/debatt/rop-om-eu-solidaritet-fran-folken-i-ungern-och-polen Detta har SD som enda svenska parti vänt sig emot. Efter valet 2022 kan Sverige bli som Ungern och Polen om ingenting görs. Det är allas vårt ansvar att inte under några omständigheter rösta på SD.

Hata Sverige. Vi drar igång vår antinationalistiska kampanj Hata Sverige idag! Kolla in på vår facebooksida, och passa på och gilla och sprida. Är du nyfiken så finns mer info på http://hatasverige.se/

Krossa nationalismen! Sverige är ett land som bygger på exploatering och ojämlikhet. Problemen sträcker sig från rasism och sexism till hemlöshet och polisvåld. För att rädda oss krävs det att vi lär oss hata landet som hatar oss.

Krossa staten. Staten finns där alltid. Den håller koll på oss, den håller oss i schack. Den predikar jämlikhet med ena handen och skickar polisen på feministiska aktivister med andra. Staten är kapitalismens verktyg; den håller arbetarklassens missnöje på en lagom nivå. Revolterar vi finns den där och skjuter oss. Håller vi oss lugna finns den där för att försvara de rika. Om vi som arbetarklass ska kunna bygga ett bättre samhälle måste maktsamhället försvinna. Staten måste krossas, så som den krossar oss.

Inga gränser. Gränserna är nationalismens bästa vän. Genom att dra linjer på kartor splittrar de arbetarklassen i småbitar. Gränser är att hävda rätt till att förbjuda människor bra liv, enbart baserat på förfäder länge sedan döda, och slag länge sedan glömda. Gränser är ett vidigt koncept. Så mycket död, sorg och elände har uppkommit till följd av dessa gränser. Det är dags att inse att våra medmänniskor inte är våra fiender och överge nationsgränserna.

—SUF Malmö

Länk: http://hatasverige.se/?fbclid=IwAR1lvvxQgpQaQfWKPV4qpjYDfsQoMWE9RsnpFeNSQyufaKwqXwP9wa1KiSY (via gatorna.info).

Konsten.

***

Citatet:  ”Greta Thunberg är nutidens klarsynta barn i historien om kejsarens nya kläder. Barnet som inte låter sig duperas av falska auktoriteter utan tvärtom klarsynt konstaterar att kejsaren faktiskt är naken. Greta går inte att köpa. Hon kommer att fortsätta sin kamp – men hon behöver vårt stöd”. — Magasinet Paragraf april 2019 om modiga klimataktivisten Greta Thunberg.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 15 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: