Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TA TILLBAKA VÄLFÄRDEN!

EU fördömer Turkiets president Recep Tayyip Erdogans uttalande på lördagen om att Frankrikes president Emmanuel Macron skulle behöva ett ”psyktest” (DN). Det är välkänt att Erdogan stödjer islamistiska terrorister. Bryt med Turkiet, EU!

Undervisning på engelska ger något bättre engelskkunskaper, men också sämre svenskkunskaper. Det visar forskning om engelsktalande gymnasier. Ändå ökar antalet skolor med engelska som undervisningsspråk. Money talks.

Trots coronakrisen blev fler niondeklassare behöriga till gymnasiet i år än förra året. Men forskarvärlden ställer sig tveksam till förbättringen. – Man kan slå fast att det inte beror på att ungdomarna lärt sig mer, säger Per Kornhall, oberoende skolexpert (SDS).

Det sägs ibland att Sverige är ett så bra land att leva i. Ja, men bara om man jämför med länder som är värre. I botten på detta samhälle finns en orättvisa som inga politiker och inga val kommer att ändra på. Kolla in sidan ”Ta tillbaka välfärden!” Högerspökena hatar den och det är ett utmärkt betyg. https://www.facebook.com/tatillbakavalfarden

Konsten: Asgrimur Jonsson: Autumn Sunlight, 1920.Citatet: ”Motståndet kommer att föra oss mot mer rättvisa och mer frihet men inte den okontrollerade räven-i-hönshuset-frihet som vi lever i nu, marknadens diktatur.” — Stéphan Hessel (f. 1917) Förintelseöverlevare, motståndsman, i: ”Indignez-vous”.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 25 oktober, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: