Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VACCIN KLART I NOVEMBER?

Ett coronavaccin kan vara klart redan i slutet av november skriver Pfizers chef Albert Bourla:”Om vi får goda resultat kommer Pfizer att ansöka om godkännande av vaccinet enligt nödförfarandena under den tredje veckan i november”. Ett coronavaccin kan alltså vara klart redan i slutet avnovember.

Även Astra Zeneca ligger långt framme med ett vaccin.

De senaste veckorna har debatten rasat om det så kallade klanregistret, som om det användes så som de populistiska förespråkarna vill, är ett stort steg på vägen mot att avskaffa rättsprincipen att människor har rätt att inte betraktas som skyldiga förrän en fällande dom vunnit laga kraft. Vi menar att hela rättssäkerheten står under angrepp, skriver advokat Björn Hurtig och en rad andra jurister i GP.

Det är inte ”klanerna” utan klassamhällets klyftor och fattigdom som är kriminalitetens yttersta orsak. 

Konsten: Sean Scully: Hard Edge Painting.

Citatet: ”Anarkister försökte inte genomföra folkmord mot armenierna i Turkiet; de svälte inte medvetet ut miljoner ukrainare; de skapade inte ett system för dödsläger för att döda judar, zigenare och slaver i Europa; de bombade inte massor av stora tyska och japanska städer och släppte atombomber på två av dem; de genomförde inte det ”Stora språnget framåt” som dödade miljoner kineser; de försökte inte döda alla med någon märkbar utbildning i Kambodja; de startade inte det ena aggressiva kriget efter det andra; de genomförde inte handelssanktioner som dödade kanske 500 000 irakiska barn. I debatter mellan anarkister och statister borde bevisbördan helt klart ligga på dem som litar på staten. Anarkins förödelse är helt obetydlig; statens förödelse är onekligen fruktansvärd. — Robert Higgs.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 21 oktober, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: