Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SOCIALISM ELLER BARBARI.

Miljön befinner sig i ett farligt tillstånd där den ena katastrofen efter den andra drabbar vår planet. Men detta är inte världens undergång som vissa verkar tro. Det är dödsryckningarna hos ett system som har blivit en boja för det mänskliga samhället. Valet mellan socialism och barbari kunde inte vara tydligare. Kapitalism är fasor utan slut. Men mitt bland alla fasor skapar den sin egen dödgrävare: arbetarklassen, som leder de fattiga och förtryckta bakom sig. När arbetarna väl börjar röra sig kommer ingen kraft på planeten att kunna stoppa dem (Revolution). https://www.marxist.se/coronaviruspandemin-inleder-ett-nytt-stadium-varldshistorien

Demonstrationerna i Thailands huvudstad Bangkok fortsätter trots att regeringen utlyst nödläge i landet. Nödläget innebär bland annat ett stopp mot massprotester men har lett till att fler har anslutit sig till demonstrationerna. (svt).

LAS: Ingenting annat än fullständig trygghet för alla anställda är acceptabelt och kampen för denna måste riktas mot hela det politiska etablissemanget. Samtidigt måste kampen också vara en kamp för arbetarnas makt, eftersom angrepp som dessa är ofrånkomliga under kapitalismen (Riktpunkt). https://riktpunkt.nu/2020/10/inget-annat-an-fullstandig-trygghet-for-alla-anstallda-ar-acceptabelt/

Konsten: Hassan Massoudy: Generosity.

Citatet:  ”Den moderna liberalismen, som är näringslivets påfund, har spridit sig som en cancer. Sjukdomen förpestar våra samhällen och har även nått arbetarrörelsen. Nu ska den utrotas.”  — Payam Moula angriper liberalismen med flygande fanor på Twitter 2020. 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 17 oktober, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: