Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

”NU FICK JAG HONOM!”

Samtidigt som frågan ställs om huruvida poliserna i Atlanta, USA kommer att åtalas, riktar flera videor ljuset på 27-årige afroamerikanen Rayshard Brooks sista ögonblick. Obduktionsrapporten säger att Brooks sköts två gånger i ryggen (CNN). Polisen som sköt utropade ”Nu fick jag honom!”

FOX News sprider desinformation. Fox News manipulerade fram beväpnade demonstranter på bilder från protester. En expert kallar de redigerade bilderna ”nedlåtande” – en annan tror inte att manipulerade bilder förändrar de trogna  tittarnas åsikter om TV-kanalen. En man som bär en grön mask, skyddsglasögon, skottsäker väst och ett gevär i händerna har de senaste dagarna varit flitigt avbildad på den amerikanska tv-kanalen Fox News som en del av kanalens täckning av demonstrationerna i Seattle. Men demonstranten har överhuvudtaget inte varit på de platser där Fox News har foton av honom: fotografierna är ett collage sammansatt av helt andra bilder. Sign. Kapten Haddock på gatorna.info. 

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att den omtalade Las-utredningens förslag om ändrade turordningsregler på arbetsmarknaden strider mot vad regeringen och samarbetspartierna kom överens om i januariavtalet. Det säger han i en intervju i SVT:s Agenda. Se där, litet ryggrad eller vad man ska kalla det. Hands off arbetsrätten!

Konsten: SDs rötter.


sd-rot

***

Citatet: ”En nation där 87 procent av de arton till tjugofyra år gamla (enligt en undersökning 2002 av National Geographic Society / Roper Poll) inte kan hitta Iran eller Irak på en världskarta och 11 procent inte kan hitta USA (!) är inte bara ‘trög’. Det skulle vara mer korrekt att kalla den svagbegåvad och därmed möjlig att luras tro på precis vad som helst.”  – Morris Berman (Counterpunch, okt. 2017).

***

2 kommentarer på “”NU FICK JAG HONOM!”

  1. Björn
    15 juni, 2020

    Konsten: SDs rötter………Haha made my day =)

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 15 juni, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: