Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

THE MILD, MILD WEST.

Nu blommar kastanjerna vilket är mycket vackert – som små inverterade kristallkronor.

Fyra poliser har avskedats efter ett våldsamt gripande av en obeväpnad afroamerikansk man i den amerikanska delstaten Minnesota. Mannen dog senare på sjukhus och händelsen har väckt starka reaktioner och demonstrationer i USA. Nu utreds fallet av FBI (svt). Ett överlagt mord ser det ut som på klippet.Stödpub för antifascister, Malmö. När: 2020-05-29 18:00. Var: Enskiftet, Malmö. Antifascism, korv, drinkar och solidaritet. Stå med antifascisterna!

Göteborg har de senaste åren utgjort en av fokuspunkterna för nynazistisk aktivitet i Sverige. Bombningarna av ett vänsterbokkafé och två flyktingläger 2016, deras tafatta försök till att arrangera en nazi-marsch hösten 2017, försöket att bryta in i en 1 maj demonstration 2018 och deras 1 maj demonstration i Kungsälv 2019. Varje försök till nazistiskt aktivitet har mötts av hårt motstånd från antifascister. 2017 var vi 20 000 antifascister i motdemonstrationen och försöket till att bryta sig in i 1 maj demonstrationen stoppades effektivt. Som en följd av detta väntar tyvärr en av våra kamrater nu på rättegång för ett påstått övergrepp.

I Göteborg har en serie stödpartys redan anordnats, men med vetskap om att den svenska staten gärna attackerar oss antifascister, tror vi att det kommer att bli dyrt. Med anledning av den situation våra kamrater i Göteborg befinner sig i anordnar vi därför en stödpub även i Malmö. Varje krona kommer att användas för att betala böter och täcka kostnaderna för fängelsestraff. Det kommer att finnas grillad korv och drinkar, så ta med börsen! Kan du inte komma men vill ändå bidra? Följ denna länk: https://www.firefund.net/<wbr></wbr>gothenburgafa?fbclid=IwAR1L<wbr></wbr>jClHYlzEfUZAQfxWVHrKIDjrDl<wbr></wbr>9NbvJTxakKYS1kz65QaQS4Y-lQ<wbr></wbr>U48   SödrⒶ Klubben (via gatorna.info).

Mer polisvåld. Polisens nya blåljuslag analyseras här. Tanken är att varje form av opposition mot polisen ska straffas hårt och man använder helt andra samhällsfunktioner som ambulans och brandkår som alibi. ”Ju flera lagar, desto större korruption” säger ordspråket. https://anarkism.info/2020/05/21/sex-manader-med-blaljuslagen/ (anarkism.info).

Rättegången mot NMR-nazisternas våldsamma attack i Lund förra året pågår nu. Polisen finns som vanligt på plats för att skydda nazisterna och deras fåtaliga anhängare.

Konsten: Banksy: The Mild, Mild West.


Bristol-is-known-for-its--012

***

Citatet: ”Vi demokrater är rättslösa. Våra skattepengar går till de som vill mörda oss; partistöd åt SD och enorma polisinsatser för att eskortera nazister. Själva får vi ingenting i form av skydd eller rättvisa. Kontraktet mellan medborgare och stat har därmed brutits ”.  — Henrik Arnstad, journalist och antirasist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 27 maj, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: