Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

CUBA ÖPPNAR SIG, SOCIALISMEN LEVER.

Fritt internet på Cuba. Jonas Lovén berättar att tillgången till internet har gjort att det vuxit fram en oberoende nyhetsrapportering och en opinionsbildning som är fri från staten.– Det är någonting nytt på Cuba. De politiska effekterna får vi se, säger han. Svt: Hur är kontrollen över internet? – Censuren är inte så långtgående som man kanske hade väntat sig. Många av de oberoende bloggarna, de oberoende nyhetssajterna är öppna. En del, framförallt USA-baserade nyhetssajter är stängda, men man har full tillgång till västerländsk mainstream media (svt).


cuba


Redan år 2000 kunde jag använda internet och maila från Cuba när jag besökte landet. Det var skönt med reklamförbudet och nazister var också ett helt okänt fenomen. Att statens makt nu minskar gör förhoppningsvis att den frihetliga socialismen ökar. Den materiella levnadsstandarden är inte särskilt hög jämfört med väst men det finns annat som kompenserar – som det ekologiska jordbruket i det tropiska klimatet – jämlikhet, jämställdhet och solidaritet råder, gratis utbildning och sjukvård, ingen arbetslöshet. Och alla är stolta över sin revolution. Cuba kommer aldrig mer frivilligt att bli privatkapitalistiskt vem som än blir president och hur länge USA än upprätthåller sin inhumana handelsbojkott.


palestina


Palestina. FN-personal beskriver dödandet av sovande barn som en skam för världen och anklagar Israel för ett allvarligt brott mot internationell lagstiftning efter att en skola i Gaza som användes för att skydda palestinska familjer besköts på onsdagen. Minst 15 personer, främst barn och kvinnor, dog när skolan i flyktinglägret Jabaliya drabbades av fem sprängladdningar under en natt av obevekligt bombardemang över Gaza. Mer än 100 personer skadades (The Kashmir Radar via Nilla Bolding/Facebook. Min övers.).

Lätt underhållning. En nazist med texten ”Antifa Run!” på ryggen springer skräckslagen iväg ifrån antifascisterna. Klicka på Twitter-länken nedan! Courtesy @unionthug1312.

https://twitter.com/unionthug1312/status/1155592645374369794?s=20

vinjett2

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 juli, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: