Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DAN PARK FÅR FÖRLÄNGT FÄNGELSESTRAFF.

Skärpt straff för nazistiske ”gatukonstnären” Dan Park,  Hovrätten förlänger parkstraffet för hets mot folkgrupp, Förra året dömdes ”gatukonstnären” Dan Park i Malmö tingsrätt till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Nu väljer hovrätten att skärpa straffet. Det var i november förra året som Dan Park dömdes för hets mot folkgrupp efter att i en rad inlägg på sociala medier uttryckt sig nedlåtande mot mörkhyade och människor med invandrarbakgrund. Redan 2014 fick han fem månaders fängelse för ett liknande brott då han klistrade upp affischer på offentliga platser i Malmö.

Dan Park dömdes till tre månaders fängelse och skulle betala skadestånd om 15 000 kronor till Momodou Jallow. Nu skärper Hovrätten straffet till fyra månaders fängelse och dömer Park för ytterligare två fall av förtal, men väljer att sänka skadeståndet till 10 000 kronor. (Lokaltidningen Malmö).

Park kallar sig ”gatukonstnär” men är inte erkänd som sådan av någon annan (än möjligtvis  rasisten Lars Vilks). Det han gör saknar verkshöjd. Affischerna är nazistisk och rasistisk propaganda, varken mer eller mindre, och man kan lugnt påstå att han har gjort stor skada både för individer och mot samhällsklimatet. Han är tidigare dömd för HMF 1998, 2012, 2013, 2014 och 2018. Han kommer inte att sluta med mindre än att han får maxstraffet 2 års fängelse eller blir inlåst på obestämd ttd.

Se även: ”Hets mot folkgrupp – en tandlös lag”: https://anarchyisorder.wordpress.com/2017/02/24/hets-mot-folkgrupp-en-tandlos-lag/


Konsten: Foto: 6000 år gammalt träd i Tanzania.6000årgammaltträd Tanzana


Citatet: ”Det är kontinuerligt och hårt politiskt arbete över tid som förändrar samhället. Ibland innebär det arbetet att göra avkall på traditioner för att effektivt kunna bemöta en specifik.situation. Det är en förståelse vi är glada över att Göteborgs LS delar med oss, och hoppas att de kommer fortsätta göra även framöver”.. — Framåt kamrater, Gbg.. https://framåtkamrater.se/?p=335

 

vinjett2.jpg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 juli, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: