Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INTERNATONELL GLOBAL KLIMATSTREJK 20 SEPTEMBER.

YCP: s och Greta Thunbergs uttalande lyder – ”Från och med fredag 20 september kommer vi att starta en veckas klimatprotest med en världsomspännande strejk för klimatet. Vi ber alla vuxna att resa sig upp tillsammans med oss. Det finns många olika planer på gång i olika delar av världen för dig som är vuxen att kunna gå ut ur din komfortzon för vårt klimat. Låt oss alla gå tillsammans, med dina grannar, kollegor, vänner, familj och gå ut på gatorna för att göra våra röster hörda och göra detta till en vändpunkt i vår historia”. (lbcom.org). https://libcom.org/blog/thunbergs-call-general-strikes-confusions-liberal-protest-17072019

Bra! Men ett klassperspektiv med fokus på industrikapitalismens som det direkta upphovet till klimatkrisen (och nödvändigheten av dess avveckling) hade varit ett tacksamt tillägg. Vad väljer du – kapitalismen eller klimatet? Jag väljer klimatet. One Solution – Revolution . Kör på!

Medvind för den svenska vindkraften. Vindkraften går mot ett rekordår i Sverige. En utveckling som branschen förutspår att vi bara sett början av – och som bland annat stavas Markbygden.När den enorma vindkraftparken
i Piteå kommun är färdig väntas den bli Europas största (ETC).

Vad är våld? (Submedia, engelska).


***

Willem Van Spronsen RIP. Mannen som videon ovan är tlllägnad dog efter att wllemha skjutits av Washingtons polis i lördags medan han kastade brinnande föremål på fordon och byggnader utanför ett invandrarförvar. Han identifierar själv som antifascist som motiverades av de senaste deportationerna av den federala regeringen. Willem Van Spronsen, en musiker och snickare från Vashon Island, nära Seattle, dök upp utanför ett privatägt interneringscenter för invandrare runt klockan 16.00 lördag, timmar efter en organiserad protest vid anläggningen, beväpnad med en gevär. Han började kasta ”brännanordningar” mot fordon, sätta en egen bil i brand och försökte bränna byggnader och en propantank, enligt Tacoma-polisen. Polisen öppnade eld och dödade 69-åringen. Pierce County-läkarmottagarens kontor sade på måndagen att Van Spronsen dog av flera skottskador. De fyra inblandade tjänstemännen placeras på betald administrativ ledighet när utredningen fortsätter.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 juli, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: