Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STRIDER INOM SD.

Jag älskar värmeböljor. Hoppas det varar länge. Sol på dan och regn på natten är det ideala.

Boris Johnson, ”Englands Trump”, rasist
och Brexitförespråkare blir ny premiärminister. Det borde varit Corbyn. https://aktuelltfokus.se/boris-johnsons-sju-varsta-skandaler/

Sverige ska skicka fartyg
till Hormozsundet. Ju fler kockar desto sämre soppa.

En SD-politiker i Kalmar län har polisanmälts för ett grovt brott. Därför lämnade personen alla sina politiska uppdrag i måndags. ”Beslutet var ömsesidigt,” skriver Petra Gustafsson, ordförande för SD i Kalmar. (KvP).

Och interna strider, uteslutningar och avhopp har under senare tid präglat Sverigedemokraterna i stockholmsregionen. I Stockholms kommunfullmäktige har partiet endast kontroll över hälften av de mandat de fick i valet, skriver Expo.

Göran Greider skriver insiktsfullt i ETC om det brutala svenska ”skogsbruket”s reklamoffensiv. ”Kampanjerna du ser är ren antiskogspropaganda”. https://www.etc.se/ledare/kampanjerna-du-ser-ar-ren-antiskogspropaganda

Den svenska arbetarklassen tar tid på sig att röra sig, men har inte lidit några avgörande nederlag på generationer, och har mäktiga organisationer och stridbara traditioner som kommer att återupplivas och fyllas med nytt innehåll. Enad bakom ett revolutionärt socialistiskt program skulle ingenting kunna stoppa den från att gripa makten och förändra samhället i grunden. Det här är en kamp mellan två klasser – levande krafter – där utgången inte är bestämd på förhand. Om inte det kapitalistiska systemet störtas inom ett par årtionden kommer mänskligheten kastas in i en period av utdraget civilisatoriskt förfall. Det enda alternativet till detta är en fullständig och slutlig seger för arbetarklassen (Revolution).

Konsten: S. Jacobson: Sommar, o.p.p.


sommar

***

Citatet: ”USA är den enda nation som gått direkt från barbari till dekadens utan att ens snudda vid civilisationen.”— Oscar Wilde, (1854-1900) socialist, författare, dandy och stilist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 juli, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: