Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HELAUTOMATISK LYXKOMMUNISM.

En ”Green New Deal” är den enda tänkbara lösningen på klimatkrisen, säger Robert Pollin, professor i ekonomi vid University of Massachusetts-Amherst i USA, skriver Flamman. http://flamman.se/a/det-enda-realistiska-projektet

Metallica spelade ”Staten och Kapitalet” för 64 000 i publiken som sjöng med i refrängen på Ullevi i Göteborg skriver Aktuellt Fokus. Stor succé! Dessa känslor har inte upphört i folkdjupet. Det är vi som piskas och vi vet vad som måste avskaffas.

Smink och godis – men inga mediciner.
De sedan 2009 avreglerade apoteken har allt oftare slut på livsviktiga mediciner. När antidepressiva läkemedel tar slut ökar självmordsfrekvensen. De manodepressiva blir snabbt sjuka utan litium. Till och med cytostatika till cancerpatienterna är restnoterad. Av lönsamhetsskäl lägger apoteken inte upp tillräckliga lager. Varje gång sker detta utan minsta förvarning. Desperata patienter går ut på nätet med nödrop. 608 restnoteringar 2018 – hur många blir det i år? Och nästa år?

Vad gör MSB – myndigheten för samhällsskydd och beredskap? Och Läkemedelsverket? Tydligen ingenting, för detta har redan pågått i flera år. Och om man inte kontinuerligt kan förse befolkningen med mediciner kan samma sak hända med livsmedel, och då ligger vi riktigt illa till. Återreglera allt som är oundgängligt nödvändigt för samhället! I länken nedan Läkemedelsverkets lista som excel-fil.

Restnoteringar

Citatet: ”Det är nu 226 år sedan jakobinerna upplöste den franska akademien som varande en feodal institution. Det följdes av att även den svenska upplöstes 1795. Men tyvärr återinstallerades den redan efter 20 månader av Gustav IV Adolf. Och där står vi idag, med en förening för snille och smak som kommer att fortsätta att förgifta svenskt kulturliv”. – Dan Israel i Clarté.

Boktips: Aaron Bastani: Fully Automated Luxury Communism: a Manifesto. Verso 2019.


bastani

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: