Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DEMOKRATI LIGHT.

Donald Trump har ju samlat på sig ett antal tänkbara diagnoser och empatistörningar sedan han tillträdde som president, bland annat ”kejsarvansinne” där patienten med en lustig hatt på huvudet och ena handen innanför västen framhärdar i att han är Napoleon. Problemet här är att presidenten har ännu mer makt än tidigare despoter, verkliga eller inbillade.

Men Trumps abominabla politik har ändå haft det goda med sig att Demokraterna drivits allt längre vänsterut. Vinner de valet med rätt kandidat (Bernie eller Alexandria?) kan vi som en skänk från ovan få ett USA styrt av vänstersossar. Ljuva tanke. Eller så kommer revolutionen emellan – den första, inte den andra.

Joakim Månsson Bengtsson (Fi) fortsätter att kämpa för de hemlösa i Lund. jmbHan är ovanligt rakryggad för att vara politiker. Trevligt med någon som konsekvent står för humana värderingar; det behövs. Den representativa demokrati light vi välsignats med är ju annars tämligen skamfilad vid det här laget.

(Fi) positionerar sig nu till vänster om (V) och (KD) klart till höger om (M). (SD) jobbar flitigt vidare på sina 300+ skandaler. Intressant. Eller, ja. Den autentiska politiska kampen utspelar sig ju inte där utan i vardagslivet, arbetslivet och på gatan. Utan korruption. Gatans parlament kan man alltid lita på!

David James: Flower Duet.


 

***

Citatet: ”Återupprätta Apoteksmonopolet och återförstatliga denna livsviktiga sektor. NU!”  — Erik Svensson om restnoteringarna.

***

Övrigt: På portalen Politikbloggar https://www.politikbloggar.nu/ är Konst & Politik denna månad rankad som 1:a. Det gläder mig oerhört. Trägen vinner och beröm är det bästa jag vet. ❤

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: