Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MÅNLANDNINGEN 50 ÅR.

Massiv direkt aktion i Tyskland stänger ner kolkraftverk (Unicorn Riot). https://unicornriot.ninja/2019/direct-action-shuts-down-coal-infrastructure-in-germany/Nazisten försökte bränna ner en synagoga i England. Det slutade med att han själv började brinna. Dessutom fastnade han på en övervakningskamera och greps. (Aktuellt Fokus).

Gyllene solnedgång. Efter söndagens val i Grekland står det klart att nazistiska Gyllene gryning åker ur parlamentet (Metro).

Om SDs Almedalstal: ”Åkesson tecknade en nattsvart bild av Sverige. Sverige är i ett så eländigt skick att Jimmie Åkesson inte hann med mycket mer än en lång, lång problembeskrivning i sitt tal i Almedalen”. Och allt var ”vänsterliberalernas” fel (GP). Vilket kan verka förbryllande eftersom det inte längre finns några vänsterliberaler. De sista försvann på 1970-talet när tidskriften Liberal Debatt bytte namn till Frihetlig Socialistisk Tidskrift,

Sverige rankas internationellt som 6:e bästa land att leva i men det har inte Åkesson upptäckt. Det är inte invandrarna som är problemet utan rasisterna.

50 år sedan månlandningen 1969.


anarchonaut


***

Boktips: Gör Rojava grönt igen! 132 s. i färg. Rikt illustrerad. Mjuk pärm. Språk: svenska. https://kommitteernas-webshop.myshopify.com/produc…

***

Citatet: ”Många människor, och i synnerhet då okunniga människor, vill straffa dig för att du talar sanning, för att du har rätt. För att du är du. Be aldrig om ursäkt för att du har rätt eller för att du är många år före din tid. Om du vet att du har rätt, tala om det. Även om du är en minoritet på en enda person så är sanningen fortfarande sanningen”. — Mahatma Gandhi.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: