Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ETT RASISTISKT KLASSAMHÄLLE – ELLER JÄMLIKHET?

Omkring 1,5 miljoner människor tog sig ut på Londons gator för att delta i och titta på Prideparaden, uppger BBC. Det är den högsta siffran någonsin enligt arrangörerna.

På Kristdemokraternas dag i Almedalen går Ebba Busch Thor till attack mot jämlikmångkulturen. Den måste stoppas, säger hon. Och Nyamko Sabuni har tidigare uttryckt liknande åsikter om det mångkulturella samhället, åsikter som kommer direkt från SD. Och Kristersson har ju som projekt att avskaffa den generella välfärden. Ett rasistiskt klassamhälle – det är vad det blåbruna blocket kan erbjuda.

Löfven (s) deltar inte i Almedalen denna gång; Magdalena Andersson (s) angrep högerfeminismen (som inte är en feminism) och vill se Jonas Sjöstedt i regeringen. Bra, och läs sedan Wilkinson/Picketts ”Jämlikhetsanden” en gång till! Den borde varje politiker memorera.

Beslutet att vänta med gräsklippningen på flera ställen i Luleå är sprunget ur viljan att hjälpa pollinerare, det vill säga humlor, fjärilar och bin. Först när klöver, smörblommor, rölleka, blåklocka och vicker blommat färdigt ska klipparen tas fram (AB). Utmärkt initiativ som bör spridas över hela landet! Humlor, fjärilar och bin är viktigare än klippta gräsmattor.

Konsten: Linnea Sjöberg.


linnea-sjoberg

Courtesy Linnea Sjöberg.

***

Citatet: ”Frihetens vind är den stadiga vreden”. — Tage Danielsson.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: