Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KROPPSKONST.

I en närmare tre minuter lång slingrande monolog på Fox TV beskrev president Donald Trump amerikanska storstäder som ett helvete där hela omgivningen är täckt med skräp och smuts och lade skulden på liberalerna för deras påstådda likgiltighet för problemet (Huffington Post). Han hade säkert rantat på om detta än idag om inte reportern ställt en ny fråga.

I en annan intervju skryter Trump om sina nya fina stridsvagnar och sina fantastiska fyrverkerier (med oklar finansiering) som ska till Washington på nationaldagen 4 juli. Trump avslutar med att hojta ”USA!USA!USA!” En narcissistisk travesti menar Poor Poeples Campaign (The Independent). ”En trumpisk personkult” är en annan kommentar. Ja, presidentens framträdanden börjar bli riktigt ordentligt pinsamma.

Uppror i Hongkong. Hundratals maskerade demonstranter stormade under måndagen Hongkongs parlament. Samtidigt fortsätter de enorma protesterna som har sitt ursprung i det lagförslag som skulle göra det möjligt att utlämna brottsmisstänkta Hongkongbor till Fastlandskina (Arbetaren). Man får hoppas att det inte blir en ny 1989-massaker; Pekings KKP kompromissar aldrig om makten.

Fotografiska Sthlm berättar om Förintelseutställningen i Visby och nazisternas blockad här: https://gatorna.info/threads/javla-historiemytomaner-2216/

Konsten. Kroppskonst hette en genre inom konsten som uppkom under 1960-talet och som hade den egna kroppen som objekt för påverkan av olika slag, gärna i en performance; ofta med dragning åt det groteska. Redan då ville man komma bort från måleriet. Det gick inte då och det går inte nu. Idag är det inte bara konstnärer utan även allmänheten som kan göra en s.k. Bod Mod. Ett lyckat exempel på kreativ plastikoperation kommer här: autentiska alvöron. Cute! But is it Art? Och vem blir först med en äkta svans?


momlogic.com. elf ears


Kimberleigh Smitheower-Roseblades Elf Ears. Courtesy Body Modification Artist Russ Foxx. http://3llenscorner.blogspot.com

***
Boktips: Svensk Old School Graffiti. Inb. 248 s. € 35. I4WlNfXTjCcrBLb5kjPiH8tjsm0650VmHwo8ln28

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: