Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GÖR KAPITALISMEN TILL HISTORIA!

”Gör kapitalismen till historia” skriver Counterpunch. ”Att förgås eller radikalt omvandla sättet vi relaterar till varandra och till naturen, det är det som mänskligheten aldrig har behövt möta förrän nu. Evidensen bakom ovanstående påstående är starkt och ackumulerande. Ändå finns det ett envist problem med medvetenheten, så många som förstår farorna som mänskligheten står inför misslyckas med att koppla dem till dess källa: den kapitalistiska organisationen av planetens liv. Underlåtenhet att ta itu med detta problem garanterar bara att den förutsägbara framtiden som kännetecknas av det enorma lidande som är förknippat med en generaliserad social kollaps och ekologisk förstörelse i stor skala kommer att inträffa”.
https://www.counterpunch.org/2019/06/07/making-capitalism-history/


IWW

Industrial Workers of the World journal “Solidarity” (June 30, 1917 issue)


Malin Björk, vänsterpartiets förstanamn i Europa-parlamentsvalet, vill att partiet ska vara ”en brygga mellan parlamentet och den utomparlamentariska aktivismen”, skriver Flamman. I så fall får (v) byta attityd till AFA exempelvis helt och hållet. Det som hände i Örebro med Allard/Etzler var ju ingenting i den vägen. Det är heller inte självklart att de autonoma har någon reell nytta av reformister. Var står (v) om det blir skarpt läge? Tycker ni den pacifistiska linjen håller i en situation som den i Lund nyligen? Danska snabbt växande antikapitalistiska Enhedslisten verkar däremot vara radikal och därmed antagligen mer pålitlig; dit har vi dessutom redan ”en bro” 🙂 .

Med detta sagt tycker jag också att de borgerliga attackerna mot Björk på sistone är orättvisa och att (v) förmodligen är de som minst av alla missbrukar skattemedel.


antifascisterna

AFA eller NMR? Vänsterpartiet grubblar…

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: