Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 23-24/3 (2) 2019. Kalifatet har upphört!

Som ni ser och förstår har jag skapat mig ett eget universum med denna blogg. ”Kung i mitt eget rike” (vilket kanske är tveksamt för en republikan) 🙂 Den börjar bli riktigt fullmatad. En lämplig påföljd för nazister och nyssnazister et consortes skulle kunna vara att tvingas läsa och memorera denna blogg från början till slut, 2010 – 2019. Vem vet, det kanske kunde bli frihetliga socialister av dem, av ren utmattning? ☺ Här har ni en som inte tröttnar i första taget. Men nu kastar vi oss åter in i världshändelserna. Idag diskuterar vi demokrati  vs. ”demokrati”, noterar det massiva motståndet mot Brexit och konstaterar också att ”kalifatet” har upphört.

Världen: ”Syriska demokratiska styrkorna förklarar total eliminering av det så kallade kalifatet och ett 100% territoriellt nederlag för ISIS. På denna unika dag minns vi tusentals martyrer vars ansträngningar gjorde segern möjlig”. #SDFDefeatedISIS     – Mustafa Bali (@mustefabali) 23 mars 2019.

Världen: En miljon brexitmotståndare har intagit centrala London i en av landets största manifestationer någonsin. De demonstrerar för en ny folkomröstning – efter att det brittiska EU-uttåget skjutits upp (AB).

Världen: En federal jury finner Monsantos ogräsmedel Roundup vara ”en viktig faktor” när det gäller att orsaka cancer (Anarchimedia).

Sverige: Demokrati vs. ”demokrati”. ”Demokratin måste i sig själv vara så stark att demokratin kan hålla sig inom lagarna och de demokratiska principerna när man försvarar demokratin mot icke-demokratiska element. För annars är vi ju inte en demokrati!” skriver bloggen Sven Tycker på sitt sympatiska men litet trankilt vänsterpartistiska sätt. Ja OK. Men har vi någonsin varit det? Den frågan kan man ju också ställa sig. Själv hoppas jag att vi någon gång i framtiden blir det. Då inberäknar jag självklart ekonomisk demokrati. Och en politisk demokrati som är direkt och obegränsad. I den efterrevolutionära rådsrepubliken Sverige! Jamen.

http://sventycker.blogspot.com/2019/03/internationella-vattendagen.html

Malmö/Lund: Snart är det dags att sjunga ”Blommande sköna dalar” aka ”Mellan hägg och syrén” i F-dur, av Zacarias Topelius, en dikt som också var August Strindbergs absoluta favoritpoesi. Om ungefär en månad…hoppas den går fort! Den blåa Scillan blommar redan, ett säkert vårtecken här i Lund.

Konsten: ACAB. Courtesy Revolution News.


revolution news
***

Citatet: ”FRIHETLIG: en som tror på frihet i handling och tanke, en som tror på fri vilja. SOCIALISM: ett socialt system i vilket producenterna äger både politisk makt och produktions-och distributionsmedlen. Ta bara de här två definitionerna och smält samman dem: FRIHETLIG SOCIALISM: ett socialt system som tror på frihet i handling och tanke och på fri vilja, i vilket producenterna äger både politisk makt och produktions- och distributionsmedlen”. — The Anarchist FAQ.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: