Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 23-24/3 2019. Brunblå blocket.

Världen: Ingen vet om Storbritannien lämnar EU med eller utan avtal. Försvarsdepartementet har aktiverat en atombunker mitt i London och 3 500 militärer är redo för brexit-kaos, uppger källor för Sky News. Nu kräver EU ny omröstning – som redan stoppats av parlamentets talman (AB).

Sverige: Ebba Busch Thor säger nu att hon kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna. Efter Kristdemokraternas utspel om att samtala med Sverigedemokraterna ger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Ebba Busch Thor rätt. ”Vi ska inte ha några påhittade samtalsförbud med demokratiskt valda politiker i svenska politiska församlingar”, skriver M-ledaren på Facebook. Samtidigt meddelar han att M inte kommer att bilda ett nytt politiskt block med SD (Expr.). Men nu går EBT ett steg längre och ”vill samarbeta med SD”.

Så blir det då ett brunblått block med KD och SD, precis som jag gissat. Få se hur länge det dröjer innan (M) också hoppar på den båten, högerradikaler som de egentligen är. ”Vår uppgift är att avveckla välfärdsstaten”. Det är det säkert flera högerspöken som vill. Ensamma kan (M) glömma regeringsmakten, nu eller i framtiden. Och skulle någon av de nämnda få politiskt inflytande kommer den sociala oron som ett mail på Gmail, read my lips.

Malmö/Lund: Nej till riktlinjer för politikerbesök
i skolan. Vad gäller för besök i skolorna, undrade barn- och skolpolitikerna. Men förvaltningens förslag till riktlinjer blev för omfattande. Nu blir det inga regler alls (SDS). Det betyder i praktiken att både SD och NMR får fortsätta att sprida sitt rasistgift över den yngre generationen. Tvi. Gör om, gör rätt!

Konsten: S. Jacobson: Blood Moon (v.1, under construction).


5
***

Citatet: ”Älska alla, lita på några, skada ingen”. — William Shakespeare (1564 -1616) dramatiker.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: