Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 24-25/2 2019. Än finns det hopp.

Världen: Bernie Sanders kan vinna över Trump, skriver Daniel Suhonen. 37 procent av amerikanerna är positiva till socialism och bland de unga 18- till 29-åringarna är 51 procent positiva till socialism. Än finns det hopp.

Världen: Trumps retorik bakom explosionsartad ökning av hatgrupper i USA. Southern Poverty Law Center ser ökningen av dessa grupper som en reaktion på Donald Trump och vit makt-gruppernas framflyttade positioner (Expo).

Sverige: Hyresgästföreningen kommer demonstrera
mot Socialdemokraterna på deras partikongress. Demonstrationen är ett svar på att partiet svikit sitt vallöfte om att inte införa marknadshyror (Aktuellt Fokus). Än fnns det hopp.

Sverige: Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utreds av polis efter att ha haft ett vapenskåp med jaktvapen och ammunition olåst i sitt hem, skriver Aftonbladet(svt).

Malmö/Lund: På söndag, den 24 februari, kommer det anordnas en manifestation på Stortorget i Lund. Det är Rädda barnen Lund och Tillsammans med Lund som står som arrangörer. Enligt arrangören sker manifestationen ”med anledning av den senaste tidens händelser runt om i Sverige med övervåld och rasprofilering från ordningsvakter och poliser, vill vi tillsammans protestera mot rasism och maktmissbruk”. Liknande manifestationer anordnas på flera platser runt om i Sverige (Lokaltidningen Lund). Än finns det hopp.

Konsten: Oshun. Här är ännu en bild av den västafrikanska/karibiska gudinnan Oshun, nu med extra allt: påfåglar och papegojblommor.


oshun-2

***
Citatet: ”Arbetarrörelsen borde erkänna den autonoma rörelsens viktiga funktion”.— Jon Bergman: Återuppliva det kollektiva självförsvaret. Flamman 27/8 2014.
:
***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: