Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 23-24/2 2019. Våren har anlänt. V är fjärde största parti!

Världen: Det ondskefulla GMO-bolaget Monsanto har stämts av tusentals odlare som fått dödlig cancer av deras ogräsmedel Roundup. Samma substans dödar också bin i stor skala (Anarchimedia).

https://anarchimedia.com/2019/02/21/monsanto-roundup-attacks-healthy-gut-bacteria-lawsuit-says/

Sverige: Vänsterpartiet rusar i opinionsmätningarna. I DN/Ipsos februarimätning får V hela 10 procent av väljarnas förtroende och är nu fjärde största parti (Aktuellt Fokus).

Sverige: Tre individerStefan Persson, Hans Rausing och Melker Schörling – är rikare än 60 procent av befolkningen, rikare än 4,6 miljoner svenskar (ETC).

Sverige: Demonstrera mot nazisterna! När: 2019-02-24 13:00. Var: Mynttorget, Stockholm. På söndag anordnar ”populisterna” och skandinaviska förbundet en demonstration på mynttorget för att demonstrera mot ”globalismen och mediamakten”. Skandinaviska förbundet är en nazistisk paraplyorganisation för en rad högerextrema organisationer, bland annat nazistiska Nordisk Ungdom.

Organisationer som dessa ska inte få ta plats på våra gator och sprida sitt hatiska budskap. Vi måste alltid visa motstånd, för det är när man blundar för grupper som dessa som de växer sig större. Vi är många som motsätter oss deras åsikter och tankar. Vi vet att det enda sättet att krossa nazism och fascism är genom organisering. Slut upp med oss på söndag och visa nazisterna att det inte finns någon plats för de i vårt Stockholm!  —SAF/gatorna.info

Sverige: Polisutbildningarna i Umeå och Växjö är bland de utbildningar i Sverige som har flest tomma studieplatser, skriver P4 Västerbotten. Av de 168 personer som antogs till polisutbildningen i Umeå i höstas har 57 valt att hoppa av (AB). Dom har nog sina skäl!

Sverige: Mångmiljardbelopp kan ha tvättats genom Swedbank, uppger SVT:s Uppdrag granskning. Flera transaktioner kan knytas till tidigare stora penningtvättshärvor. Totalt handlar det om minst 40 miljarder kronor som ska ha slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum, rapporterar SVT:s Uppdrag Granskning (Metro).

Malmö/Lund: Stöddemonstration för Leyla Güven. När: 2019-02-23 14:00.Var: Clemenstorget, Lund. —NCDK Skåne.

https://gatorna.info/threads/stoddemonstration-for-leyla-guven-2030/

Malmö/Lund: Våren har kommit till södra Sverige. Enligt SMHI kommer helgen i Malmö att bli varm och en hel del solsken är att vänta.


Konsten: Jaume Plensa (f. 1955).


AnnaJaumePlensaTjörn

Courtesy Jaume Plensa: Anna. Glasfiber/marmor.Skulpturen finns på Tjörn, i Rio de Janeiro och i England.

***

Citatet: ”Bakom varje stor förmögenheten döljer sig ett stort brott.” — Honore de Balzac (1799-1850) författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: