Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 22-23/2 2019. Greta hyllas i Bryssel.

Världen: ”Wallace’s giant bee” har hittats på en ö i Indonesien. Biet som beeräknas vara världens största, är närmare fyra centimeter långt och kan ha ett vingspann på mäktiga sex centimeter. Surret känns i hela kroppen. (svt).

Sverige: Greta. Svenskan omsvärmades som rena popstjärnan när hon anlände till den järnvägsstation i Bryssel där stadens nu sedvanliga torsdagsdemonstrationer utgår ifrån. Sex veckor i rad har unga belgare marscherat för klimatet, med Greta Thunberg och hennes skolstrejk som inspiration. Nu fanns i princip alla landets tv-kanaler, tidningar och andra massmedier på plats när svenskan själv kom på besök (NSD).

Sverige: Grundlagen ska ändras så att IS-terrorister mister sitt svenska medborgarskap föreslås det. Verkar rimligt, men samma borde i så fall också gälla nazisterna i terrorgruppen NMR som utgör ett minst lika stort hot mot befolkningen.

Malmö/Lund: Kungsmarken skulle bli ett bra rekreationsområde för Lundaborna, om golfbanan försvann, tycker Helena Falk (V) (SDS). Bra förslag! Lund har tyvärr inga skogar som ligger lätt tillgängliga även om man inte har bil, men Kungsmarken är ett vacker naturområde inte alltför långt från staden. Golfen är bara till för en liten överklass.  Kommunalisera Kungsmarken!

Konsten: Philip von Schantz (1928-1998).


Philip von Schanz
Courtesy Philip von Schantz: Röda vinbär.

***
Citatet: ”Vi lever idag i ett livlöst vinterlandskap. Därför sätter vi de institutioner som förtrycker oss i brand, och värmer oss vid elden. Men elden brinner också stark i våra hjärtan, som en längtan efter frihet, en strävan efter anarki.” — Anarkism.info

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 februari, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: