Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 12-13/2 2019. Anledning att leva.

Världen: Norska Säkerhetspolisen, PST, drar flera likhetstecken mellan den nationalistiska ytterhögern och radikala islamister. Det framgår av en ny rapport från myndigheten (Aktuellt Fokus). Orsaken torde vara att båda grupperna är fascister men på olika sätt. Det är härifrån och inte från vänstern terrorismen kommer och samma gäller i Sverige.

Sverige: Pensionsgruppen. ”Förslagets mest djävulska inslag är dock att en ny mekanism införs som innebär att pensionsåldern automatiskt höjs i takt med medellivslängden i framtiden, utan att några nya obekväma politiska beslut behöver tas” (Flamman). Arbetare ska tydligen jobba tills de dör på första pensionsdagen. Avskaffa Pensiongruppen. Reformisternas förslag om 5000 kr mer i månaden för fattgpensionärerna skulle däremot göra en omedelbar skillnad.

Malmö/Lund: Lund är en generellt sett välmående kommun, men det saknas inte utmaningar, särskilt i vissa stadsdelar som Klostergården, Norra Fäladen och Linero. Det visar kommunens färska segregationskartläggning (SDS). Klassamhället skär igenom alla bostadsområden, överallt i alla städer.

Konsten: Frida Kahlo. Brooklyn Museum visar Frida Kahlo: Appearances Can Be Deceiving. En utställning med verk och konstnärens utensilier 8/2–12/5 2019 i Robert E. Blum Gallery, 1st Floor (Artnet).


Frida_Kahlo

***

Citatet: ”Jag måste slåss med all min kraft så att de lilla positiva saker som min hälsa tillåter mig att göra kan användas till att hjälpa fram revolutionen, den enda verkliga anledningen till att leva. ” — Frida Kahlo, konstnär.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 11 februari, 2019 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: