Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10-11/2 2019. Polisyrket måste bli mindre attraktivt.

Käre bloggbesökare! Vill du läsa om Melodifestivalen – gå till en helt annan sajt!

Världen: Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare erkänner att USA är ute efter Venezuelas oljetillgångar. I en intervju med Fox News säger John Bolton att det vore bra för USA:s befolkning. USA planerar redan för vad man ska göra med Venezuelas olja. Anledningen är för att det hade gynnat USA:s folk. Det uppger Donald Trumps säkerhetsrådgivare för Fox News (Aktuellt Fokus).

Världen: Att planka på T-banan avkriminaliseras nu i flera amerikanska städer (Planka.nu). När ska SL följa efter? Gratis  kollektivtrafik införs också runt om i Europa.

Världen: Senaste sömnforskningen: Därför räcker inte åtta timmars sömn. Glöm åtta timmars sömn – nu är det åtta och en halv timme som gäller. Det säger ny forskning från Penn State University, skriver Quartz. 10 timmar är ännu bättre tycker jag som är pensionär och kan ta igen all den sömn jag förlorade i arbetslivet och med den förskjutna dygnsrytm jag är född med.

Sverige: ”Arbetet som polis i Sverige
måste bli mer attraktivt” skriver moderaten Johan Forsell i SvD. Jag håller inte med. Jag tycker att jobbet som polis i Sverige ska bli mindre attraktivt. Skaffa er ett hederligt arbete, poliser.

Sverige: Högervridningen inom (s). Maria Johansson / Aktuellt Fokus sammanfattar. Sedan 2014 har Socialdemokraterna bland annat.

• Inlett arbetet med att inskränka strejkrätten
• Förespråkat och sagt Ja till fortsatta vinster i välfärden
• Sagt Ja till marknadshyror
• Sagt Ja till försämrat anställningsskydd för löntagare
• Sagt Ja till försämringar i arbetsrätten
• Sagt Ja till sänkt A-kassa
• Sagt Ja till sänkt arbetsgivaravgift
• Stängt gränserna och infört passkontroller
• Massutvisat barn och ungdomar till Afghanistan
• Förespråkat tiggeriförbud för fattiga

Där har Daniel Suhonen/Reformisterna något att bita i. Man måste iaf önska dem lycka till med att baxa tillbaka (s) till vänstern. August Palm, Rudolf Meidner och Ernst Wigforss vinkar uppmuntrande från sin himmel. Göran Greider for President! 🙂 Nej jag skojade bara. Länge leve Rådsrepubliken Sverige!

Malmö/Lund: Konsten i det offentliga rummet får nya riktlinjer. Konsten ska nu placeras där det lämpar sig bäst och inte längre enbart vara knuten till specifika byggprojekt. Tidigare har en viss procent av byggkostnaden vid nybyggnation avsatts för investeringar i offentlig konst. De nya riktlinjerna föreslår istället att ett fast belopp per år avsetts till investeringar i konst i det offentliga rummet. När det gäller underhåll och reparationer av den offentliga konsten ska detta ske inom ramen för kultur- och fritidsnämndens driftsbudget (Lokaltidningen Lund).

Därmed frångår man 1%-regeln för konst vid nybyggnad. Frågan är om detta leder till mer offkonst eller mindre; de flesta förslag på detta område brukar ju numera vara sparbeting.

Konsten: Berthe Morisot (1841-1895). Den mest impressionistiska av alla impressionister.


morisot2

Courtesy Berthe Morisot: In the Diningroom (detalj).

***
Webbtips: Snutkoll.se. En sida som granskar polisen och informerar om dina rättigheter: http://www.snutkoll.se/

***
Citatet: ”Högerextrema krafter är det största hotet för den enskilda medborgaren – inte rekryteringen till islamistisk terror”. —Jonas Hult, trygghets- och säkerhetschef Malmö stad, skd 5/6 2016.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: