Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10/2 2019. Dags att utrota hemlösheten!

Världen: ”Komiker vill bli Ukrainas nästa president” skriver Aftonbladet. Jag som trodde att de redan hade en.

Sverige: Att stärka biblioteken i landet är en prioriterad fråga, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind till Sveriges Radio. Bra! Förbjud nedläggning och privatisering och höj de riktade anslagen.

Sverige: Det är jaktsäsong och jägarna skjuter varandra. ”Jag trodde han var ett vildsvin” (AB).

Sverige: ”Under de senaste 5 åren har de fyra storbankerna totalt delat ut drygt 314 miljarder kronor till sina aktieägare. Vi kan t.ex. jämföra det med Sveriges Försvarsbudget som 2018 låg på 54 miljarder kronor” skriver Sven Tycker på sitt stillsamma sätt.

Sverige: Alliansen drar in gratis broddar för pensionärer i Göteborg. Axel Josefson (m): ”Vi måste få stopp på gratiskulturen” (GP). Ren elakhet. Ren ondska. Pensionärerna får gärna halka och bryta benen för kapitalismens slutmål är att ingenting ska vara gratis. http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/inga-fria-broddar-f%C3%B6r-%C3%A4ldre-1.13183301?

Malmö/Lund: Trulsa Holmqvist skriver på facebook: ”Vi ska få en signaturmelodi skriven till oss i Malmö för 364 000 kronor, samtidigt som dom stängde i princip alla härbärgen i januari.”

Ja, den prioriteringen är verkligen anmärkningsvärd. Och Joakim Månsson-Bengtsson skriver: ”Jag tycker det är hög tid att vi i Sverige, och i EU, bestämmer oss för att ingen ska vara hemlös. /…/ Gemensamt måste vi anta utmaningen med att bromsa, reducera och eliminera hemlösheten i Sverige och i hela EU. Alternativet är att lidandet och människorättskränkningarna fortsätter och det kan vi inte acceptera” (Aktuellt Fokus).

Konsten: Artemidorius’ mumieporträtt. Enkaustik, Fayum 200-talet e.kr. En närvaro som nästan är magisk i detta tvåtusenåriga ansikte.


artemidorius Fayum, 200 e kr
***
Citatet: ”Anarkism är lag och frihet utan våld”. — Immanuel Kant, filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: