Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 12-13/1 2019: C röstar på Löfven som statsminister.

Världen: FN:s humanitära chef: Fortsatt katastrofalt läge i Jemen – 10 miljoner på svältgränsen (svt).

Sverige: Centern är beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Det meddelade C-ledaren Annie Lööf vid en presskonferens på fredagseftermiddagen. Centerledaren Annie Lööf höll på fredagseftermiddagen en blixtinkallad pressträff, där hon började med att bekräfta att ett genombrott skett i samtalen mellan S, MP, C och L de senaste dagarna. Hon meddelade att Centerpartiet kommer att stödja Stefan Löfven som statsminister.(AB).

Det negativa, av flera misstag, är att V inte ska få inflytande på politiken. Det blir alltså en högerregering med s-inslag. Förändringar i arbetsrätten (LAS) väntar, liksom marknadshyror – som kommer att öka hemlösheten.  Verkligen inte vad Sverige behöver…!  Och allt detta bara för att den numera avdöda Alliansen röstade bort Löfven strax efter valet. Att S offrar arbetsrätten är skamligt. Amatörer. Det enda positiva, dock, är att SD blir helt utan inflytande. Bra!

Malmö/Lund: Film om Vipeholm får premiär i vår. Under hösten var det premiär för Mattias Wellander-Löfgrens film om Sankt Lars sjukhus och människorna som bodde där. Nu slutför han arbetet med den nya filmen Folkhemmets styvbarn, en berättelse om Vipeholm och människor med funktionsvariationer (Lokaltidningen Lund).

Konsten: Alien. En mer antropomorf visualisering, av många hypoteser. Ingenting säger dock att de måste vara människolika, om de finns. Eller en antropocentrisk projektion, vem vet. Bara tillkomsten av den första organiska cellen för miljarder år sedan krävde snabba, komplicerade reaktioner under mycket specifika omständigheter, s.k. abiogenesis.  Men någon eller något finns nog därute!


alien
Courtesy Anonymous: Alien.

***

Citatet: ”En hungrande människa mindre betyder en broder mer.” — Stig Dagerman, (1923-1954) författare, syndikalist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 11 januari, 2019 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: