Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 11-12/1 2019: Upprepade signaler från rymden.

Världen: Radiosignaler upptäckta från den djupa rymden. Astronomer uppfångar ufo1detaljerade signaler som härstammar från en avlägsen galax, registrerad av ett teleskop i Kanada. Det exakta ursprunget för radiovågorna är okänt. ”Snabba radioutbrott” har bara observerats en gång tidigare. Bland de 13 snabba radioutbrotten var en otroligt unik upprepad signal, som kommer från cirka 1,5 miljarder ljusår bort. (Anarchimedia).

Det lär bli möjligt att härleda signalens ursprung. Spännande! ”We come in peace. Why are you fucking up your own planet?”

Sverige: Nu sk-ter jag i ”regeringsbildningen”, jag vill inte ha nån sunkig regering. Anarchy now!

Malmö/Lund: Helgen 8-9 juni 2019 är det dags för Malmös Anarkistiska Bokmässa! Är du sugen på att vara delaktig i processen? Kom då på info- och visionsmöte den 22 januari kl 18 på Majkällaren! Vi som arrangerade bokmässan 2018 kommer att presentera hur vi arbetat och vad vi tänker inför årets bokmässa. Det blir också ett tillfälle att bolla ideér och tillsammans skapa en vision för vad vi vill att årets bokmässa ska innehålla.


Det finns möjlighet att medverka på många olika sätt, allt från att skapa en programpunkt, anordna en stödfest, samordna maten eller sammanställa programmet m.m. Det går även bra att mejla till oss på anarchistbookfairmalmo@riseup.net om en är intresserad av att medverka på något sätt men inte har möjlighet att komma på mötet. Vi ser fram emot ännu en fantastisk bokmässa tillsammans med er! (via gatorna.info).

Konsten: Agnes Cleve-Jonand (1876 -1951). Cleve-Jonand förenar i sitt måleri kubism med expressionism; hon använder ett kubistiskt perspektiv och kolorit från Matisse. Hon hade kontakt med Kandinsky och gruppen Der Blaue Reiter. I motivkretsen finns porträtt, stadsbilder, industribilder och västkustmotiv. Hon är representerad bland annat i Moderna museet, Nationalmusei handteckningssamlingar,, Göteborgs konstmuseum och Gävle museum.


agnescleve

Courtesy Agnes Cleve-Jonand.

***
Citatet: ”Du är vad du har varit. Du blir vad du gör nu.”
– Buddha

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: