Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 30-31/12 2018 Nytt år – nya möjligheter. 3.769 besökare idag!

Världen: Rojavakommittéerna samlar nu in pengar till sjukvårdsmaterial som ska hjälpa till mot den förväntade turkiska invasionen. Deras insamling pågår till 6 januari. Vill du stödja kurderna och invånarna i Norra Syrien som räddade omvärlden från IS kan du skicka in ett bidrag genom swisch på nummer 1236273981 och märka betalningen med “Sjukvård” (Aktuellt Fokus).

Världen: En norska och en danska på trekking i Atlasbergen i Marocko har bestialiskt dekapiterats av tre IS-anslutna män när kvinnorna  övernattade där i sitt tält. Gärningsmännen är gripna och inväntar rättegång. Allmänheten i Marocko reagerar med avsky vilket gör det omöjligt att generalisera om vare sig Nordafrika eller islam som rasisterna nu försöker sig på. Detta gäller IS och de har ingenting med mainstream islam att göra.

Sverige: Tidigare i december blev det klart – delar av den skånska kommunen Vellinge kommer att få införa förbud mot tiggeri på vissa platser i kommunen. Redan dagen efter beslutet stod det klart att även Staffanstorp kommun kommer att införa förbudet, som bara kommer att gälla i centrala Staffanstorp och vid affärer. Och nu kan ännu en kommun få ett tiggeriförbud – nämligen Jönköpings kommun (Nyheter24).

Antagligen bryter dessa lokala förbud mot grundlagen. Bara så 2018! Låt oss se fram emot ett 2019 i toleransens och solidaritetens tecken istället. Nytt år nya möjligheter. Full fart framåt!


lovsangare


Malmö/Lund: Lövsångaren sätter världsrekord när den flyttar. ”Jag tycker att det är häftigt, de är så små och flyttar minst 1300 mil. Lövsångarna sätter rekord. Kanske är det ännu mer imponerande att de genomför resan helt på egen hand redan under sitt första levnadsår”, säger Susanne Åkesson (Lokaltidningen Lund). Word out alla lövsångare! Ni är häftiga.

Konsten: Suohpanterror.


sapmi

Courtesy Suohpanterror, Sapmi.

***

Citatet: ”När arbetarpolitikerna blir delaktiga av borgarklassens levnadsvillkor och omges av en atmosfär av politiska idéer som är allt igenom borgerliga, så kommer de i praktiken upphöra att vara arbetare och istället bli statsmän, de kommer bli borgerliga, ja kanske borgerligare än de borgerliga själva. För människor formar inte sina ställningar, det är ställningarna som formar människorna.” — Mikhail Bakunin (1814-1876) i prekognitiv insikt.

***

All Time High! Denna dag fick bloggen 3.769 besökare!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 december, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: