Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 24-25/12 2018. Revolution enda alternativet.

Världen: Donald Trump tar åt sig äran av att IS är besegrat. Fake news. Det är YPG och YPJ som besegrat IS. Som tack för det blir de nu huggna i ryggen av Erdogan, som länge kollaborerat med dessa fascistiska islamister. Stöd Rojava! Bojkotta Turkiet!

Världen: De Gula Västarna har nu spridit sig till Taiwan (Anarchimedia). https://anarchimedia.com/2018/12/23/yellow-vest-protests-in-taiwan/

Sverige: Ny bok om Revolutionen från Fronesis. Revolution inom både ägandet och produktionen känns idag som det enda alternativet till ekologisk, och därmed politisk katastrof. Från Fronesis tar man emellertid inte med sig några definitiva svar, men däremot en stark känsla för revolutionens aktualitet, både som ämne och som historisk möjlighet. Läsupplevelsen påminner snarast om att ställa sig i konceptet revolutionens mitt och se hur grenverket sträcker sig ut i olika teoretiska riktningar. Fronesis omfamnar sitt temaämnes komplexitet och låter läsaren översköljas av olika infallsvinklar. Det är faktiskt riktigt uppfriskande (Internationalen).

Sverige: Jimmy Lenander, SD-politiker i Vellinge kommun, påstår att det pågår ett folkmord på svenskar, retorik direkt hämtad från vit makt-miljön. Han har även hävdat att Alternativ för Sverige tillhör den ”enda oppositionen”, skriver Expo.

Malmö/Lund: En polisanställd man har vid flera tillfällen misskött sitt arbete. Mannen har bland annat blivit påkommen med att sova under arbetstid med fötterna på skrivbordet (skd). Soft yrke, polisen. Och en polis i Eskilstuna har omplacerats efter en händelse på en julfest där han misstänks ha ofredat en kollega sexuellt. Händelsen är den senaste av tre liknande då en polis uppges ha ofredat en eller flera kollegor i samband med en julfest (AB). Fräscht.

Konsten: Robert Nyberg.


robertnyberg
***
Citatet: ”Vi kan inte rädda världen genom att följa reglerna”. — Greta Thunberg.

***

God jul alla ni som kämpar, lider  och älskar! Än finns det hopp.

***

 

En kommentar på “Krönikan 24-25/12 2018. Revolution enda alternativet.

  1. traven.com
    31 december, 2018

    Thanks very interesting blog!

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: