Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 18-19/12 2018. Nazismen inom polisen.

Världen: EU kom på måndagen överens om att begränsa koldioxidutsläpp från bilar med 37,5 procent det kommande årtiondet. Unionens 28 länder har under flera månader tvistat om hur strikta utsläppskraven ska vara. Förhandlingarna är en del av målet att minska totalutsläppet av växthusgaser med 40 procent till år 2030. (GP).

Världen: I Tyskland har ett hot mot en advokat som representerat offer för högerextremt våld kopplats till ett nätverk av poliser i Frankfurt. I hotet som faxades till advokaten står det: ”Vi kommer mörda din dotter”. Terrorcellen NSU uppgavs som avsändaren (Expo).

Tidigare har en utbredd vit-makt-infiltration inom amerikansk polis avslöjats av FBI.

https://theintercept.com/2017/01/31/the-fbi-has-quietly-investigated-white-supremacist-infiltration-of-law-enforcement/

Ingen vet hur omfattande nazistisk infiltration är i den svenska poliskåren – eftersom ingen på allvar undersökt saken sedan 1942. Då var ungefär var femte polis nazist enligt SOU 1943:5.

https://lagen.nu/sou/1943:5.

En enklare parlamentarisk utredning på 1970-talet nöjde sig med att konstatera att nazismen inom polisen ”inte var organiserad”. Tydligen bortsåg man då bl.a. från den s.k. Baseball-ligan. ”De enskilda rötäggen” är  en myt. Hur det ligger till idag vet man alltså inte – vad sysslar de grävande journalisterna med?

Världen: En tjuvjägare i delstaten Missouri i USA döms för att olagligt ha skjutit bambihjortar, rapporterar CNN. Straffet: Ett år i fängelse – där han ska se Walt Disney-filmen ”Bambi” en gång i månaden (Expr.).

Sverige: I och med att Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag röstades igenom blir det ingen andra och tredje sommar där unga kan åka gratis med kollektivtrafiken. (svt). Tack för det, M/KD/SD. Jämställdhet mellan könen vill man absolut inte ha så den myndigheten avskaffas. Fräscht.  😦 .

Malmö/Lund: Det är svårt att se på vilket sätt en människa som tigger stör den allmänna ordningen. Inte minst eftersom en person som står vid samma affär med en insamlingsbössa från en hjälporganisation inte anses göra det. Den rika överklasskommunen Vellinge har en (1) tiggare men nu är hon förbjuden. En förbjuden människa. Å andra sidan är Vellinge och Skanör-Falsterbonäset snart klimathistoria, förmodligen inte förenat med någon allmän saknadskänsla i resten av landet.

Konsten: Jeander om regeringskaoset. Lilla primadonnan Lööf (8%) krävde att Löfven (28%) skulle anta en strikt liberal värdegrund. Arrogant? Way out. Sen dess råder en fullständig black out i ”regeringsbildningen”.


jeander arrogant
Bild courtesy Jeander.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: