Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 14-15/12 2018. Ivan Aguéli. Mordet på Gica. Greta Thunberg rules!

Världen: Som jag uppfattar det finns det en försiktig optimism såväl i klimatförhandlingarna som i Jemenförhandlingarna. Låt oss inte ge upp hoppet! Det går fortfarande att rädda världen, trots allt. Och Greta Thunberg rules!

Världen: Michael Cohen, Trump’s förre advokat får tre års fängelse (Independent). Trump som lät honom muta vittnen för att skydda presidenten borde vara den som hamnar i fängelse – och avsätts. Riksrätt!

Sverige: I dag avslutades rättegången om mordet på hemlöse EU-migranten Gica i Huskvarna. Åklagaren yrkar på tre års sluten ungdomsvård för den 16-årige pojken, enligt P4 Jönköping. Den andre pojken, som är 14 år, kommer inte straffas på grund av sin ålder. Att döma av straffet var Gicas liv inte mycket värt. Och varför får de vuxna kring pojkarna ingen påföljd? Bedrövligt.

Sverige: M+KD-budgeten: Mer batonger – mindre klimat och jämställdhet.Idag röstar riksdagen om Moderaternas och Kristdemokraternas budgetmotion. På flera punkter har högerblocket närmat sig SD i ökade anslag till rättsväsendet, till försvaret och en kraftig åtstramning av migrationen.Dessutom vill de skära ner på klimat- och jämställdhetspolitiken, visar Sten Ljunggrens och Eigil Söderins analys (ETC).

Malmö/Lund: Lundaborna nöjdare än genomsnittet – med allt. I 26 olika kategorier har SCB undersökt hur nöjda Lundaborna är. Resultatet: över genomsnittet i samtliga fall (SDS). Inte är det politikernas förtjänst i alla fall!

Konsten: Ur ljusmystikerns skapande mörker: Ivan Aguéli. Måleriet och mystiken – Thielska Galleriet, Stockholm, 6/10 2018 – 10/2 2019. Aguéli (1869-1917) var konstnär, anarkist, sufiker och djurrättsaktivist (Omkonst).aqueli

Agureli2

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: