Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 12-13/12 2018. V: Lööf är en skitstövel.

Världen: Nynazisten James A Fields som körde ihjäl aktivisten Heather Heyer och skadade flera andra under kravallerna i Charlottesville döms till livstid i fängelse plus 419 år, rapporterar Washington Post. Han ska också betala en halv miljon dollar i skadestånd och andra ersättningar (svd). Rätt och rimligt.

Världen: Wikin Krigsmaskinen har en utmärkt länksamling om De Gula Västarna och situationen i Frankrike: https://www.krigsmaskinen.se/index.php/Gilets_Jaunes

Världen: Försvunna kontinenten hittad djupt under isen. En förlorad värld, som en gång var täckt med skog och hem för dinosaurier och kräldjur, har hittats under Antarktis tjocka is (AB). https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/…/forsvunna-kontinenten-hittad-djupt-under-isen   Atlantis?

Sverige: På en pressträff på tisdagen går Stefan Löfven till attack mot Moderaternas och Kristdemokraternas budgetreservation, som han menar är ogenomarbetad. – Man kan inte styra landet med en servettskiss, säger han och fortsätter —Vi som inte tycker att SD ska få inflytande har ett stort ansvar nu att se till att de inte får det (Expr). Höjda matpriser blir en effekt av M+KD+SD-budgeten, helt vansinnigt när matpriserna i Sverige redan är alldeles för höga, även internationellt sett.

Vänsterpartiet Arboga kommenterar Annie Lööf: ”Vem tror hon att hon är? Svar: en skitstövel. Ett parti med 8 % kan inte övertrumfa ett med 28 %. Om hon tror det är hon utom räckhåll för allt förnuft”. Helt korrekt.

Malmö/Lund: Staffanstorps kommun är bäst i Skåne när det kommer till sysselsättningstillväxt i privat sektor. Det visar rapporten Skånes konjunktur som ges ut av Sparbanken Skåne (Lokaltidningen Lund).

Konsten: S. Jacobson: Ostronpärla.


pärla2

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: