Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 2-3/12 2018. Nassarna fick stryk 30 november.

Världen: Från upproret i Paris.

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/349120992318565/

Världen: Rysslands president Vladimir Putin sade i samband med G20-ländernas toppmöte i Buenos Aires i Argentina att han inte ser något slut på konflikten i östra Ukraina så länge landet styrs av sin nuvarande regering. – Den nuvarande ukrainska ledningen har inget intresse av att lösa konflikten, särskilt inte med fredliga medel, hävdade Putin på en presskonferens på toppmötet (SDS).

Sverige: Vi har tidigare rapporterat om 30 november
och här kommer SUF Stockholms egen redogörelse. ”Antifascistisk seger i Stockholm. Den 30 november har länge varit en slags högtid för den svenska fascistiska rörelsen. Det är nämligen Kung Karl den XII:s dödsdag. Men det är också en dag där Antifascismen konsekvent har stått upp för solidaritet och medmänsklighet. Detta år var speciellt för fascisterna, då det är 300 årsdagen sedan Karl den XII dog. SUF Stockholm och flera andra såg till att de fick ett extra fint antifascistiskt bemötande. Nordisk Ungdom planerade en fackelmarsch från Humlegården till Kungsträdgården, avslutat med tal. Väl framme vid Karl den tolftes staty möttes de av en skanderande antifascistisk massa. Talen stördes och den fascistiska demonstrationen upplöstes efter konflikter med polisen och antifascister. Fascisterna eskorterades snabbt hemåt eller till häktet med svansen mellan benen. Ännu en gång har vi visat att fascister inte har någon plats på Stockholms gator. Vi backar inte en millimeter. No pasarán!” – SUF Stockholm.  https://suf.cc/2018/12/antifascistisk-seger-i-stockholm/

Och här får nassarna stryk. NU och NMR anklagar varandra. Det tar sig!Sverige: Det är dags att avliva myten om det hajpade testosteronet menar RFSU:s barnmorska och sexual­upplysare Åsa Enervik. En artikel som vi särskilt rekommenderar biologisten prof. Germund Herrslow att läsa!

https://www.metro.se/artikel/sexualupplysaren-det-%C3%A4r-dags-att-avliva-myten-om-testosteronet

Malmö/Lund: FN öppnar globalt center i Lund. FN-organet UNOPS inrättar ett globalt innovationscenter i Lund. Det blir det andra i världen och är en del av FN:s strategi för att uppnå de 17 globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030 (GP).

Konsten: Dialog mellan samtidsmålare. Joakim Heidvall, Ludvig Helin, Nedslag I – Galleri Flach, Stockholm, 17/11 – 15/12 2018.


Heidvall-Helin

Courtesy Ludvig Helin / Omkonst.

***

Citatet: ”Privatisering är stöld”. — Jacobin Magazine.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: