Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 18-19/11 2018. Den svarta fanan vajar över Antarktis!

Världen: Anarki på Sydpolen. Santiago Sierra planterar den svarta fanan på Antarktis för att utplåna alla gränser (The Guardian / Infoshop).


blackflagsouthpole

http://news.infoshop.org/anarchist-news/anarchy-at-the-south-pole-santiago-sierra-plants-the-black-flag-to-destroy-all-borders/


Sverige: Mordet på Gica har denna blogg skrivit mycket om. På måndag kommer åklagare att hålla en presskonferens och släppa mer information om mordet på hemlöse EU-migranten Gica. Åklagare och polis i det uppmärksammade fallet där en hemlös EU-migrant dödades i Huskvarna har kallat till presskonferens på måndag. Där väntas åklagare Linda Schön ge besked om vilka beslut hon fattat angående misstankarna om mord (Folkets Nyheter). Det var verkligen på tiden. Upp med allt på bordet! Även pojkarnas vuxna omgivning måste genomlysas. Detta har varit i säck innan det kom i påse.

Malmö/Lund: Kapitalismens brott mot mänskligheten yttrar sig bland annat i mellan 1-1,5 miljarder döda bara under 1900-talet. Miljarder, inte miljoner. Eller som professor Torbjörn Tännsjö uttrycker det: ”Den rådande ekonomiska världsordningen leder till död och i lidande i en omfattning som varken nazism eller kommunism kommit i närheten av”. Sydsvenskan 10/12 2005.

Men det är inte detta som upprör Mats Skogkär i samma tidning 17/11 2018. Utan att det fortfarande finns en opposition mot detta förhållande. Därför hyllar han den gallskrikande mccarthyisten Per Ahlmark (1939-2018) och ja, de har onekligen något gemensamt, båda är precis lika rabiata och går gärna upp i falsett. En misslyckad poet och en obsolet ledarskribent omfamnar varandra i sitt glödande hat mot social rättvisa.

Som två raglande zombier fortsätter de som i trance att elda på sin antikommunistiska fixering långt efter det att ”kommunismen” försvann 1989. ”Identitetspolitiken”, ett liberalt pejorativ för feminismen, hatar Skogkär också. Den liberala identitetskrisen består annars i att (L) förmodligen åker ur riksdagen. Så man kan ana en lätt misströstan: nyliberalismen drar just nu sin sista suck och lämnar världen med en vacker present – klimatkatastrofen och nyfascismen. Tur för oss alla att den frihetliga socialismen och solidariteten lever i all högönsklig välmåga – för att en annan värld är både möjlig och nödvändig. Det är en fråga om klass, nu mer än någonsin.

Mats Skogkär är i all sin betydelsefulla obetydlighet snart glömd men klasskampen fortsätter fram till den oundvikliga segern. Då är de galna seklerna över.

• Mats Skogkär: https://www.sydsvenskan.se/2018-11-16/mats-skogkar-ett-galnare-kvartssekel
• Stoppa Mats Skogkär: https://stoppamatsskogkar.wordpress.com/
• Kapitalismens brott mot mänskligheten: https://anarchyisorder.wordpress.com/2014/06/25/kapitalismens-brott-mot-manskligheten/
• USAs krig – lista: https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/08/14/usas-krig-och-invasioner-lista/
• Klasskampen i Rojava:
https://rojavareport.wordpress.com/

Malmö/Lund: Kärleken sprider sig i konsthallen. ”Sufismen och kärleken” är den andra utställningen i konsthallen efter kulturlyftet i Staffanstorp (Lokaltidningen Lund). Litet kärlek i Lunds Konsthall hade inte heller varit så dumt.

Konsten: Be like Mary.


a&art3

***

 

3 kommentarer på “Krönikan 18-19/11 2018. Den svarta fanan vajar över Antarktis!

  1. Marre all day
    17 november, 2018

    ”Som två raglande zombier” 😂 Du skriver så roligt!

    Gilla

  2. Will
    28 november, 2018

    I needed to thank you for this great read!! I certainly enjoyed every
    bit of it. I have you book-marked to check out new things you It is the best time to
    make some plans for the long run and it is time to be happy.
    I’ve learn this put up and if I may I desire to recommend you some fascinating things or
    suggestions. Maybe you could write next articles relating to this article.
    I wish to learn even more issues about it! It is the
    best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting
    things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article.
    I want to read more things about it! http://foxnews.net

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com