Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 6-7/11 2018. Klart för strejk i hamnen.

Världen: Inför morgonens kongressval i USA riktas blickarna nu mot opinionsmätningarna, som just nu ser ut att vara till demokraternas fördel. Men i många valkretsar är det extremt jämnt och utgången är oviss in i det sista (SR).

Sverige: SD-politiker tyckte koncentrationsläger för homosexuella var ”coolt”. ”Coolt”. Så kommenterar SD-politikern Hugo Hobring i Sölvesborg ett Instagram-inlägg om att den tjetjenska staten vill införa koncentrationsläger för homosexuella. Det skriver BLT.

Sverige: Hamnarbetarförbundet. Medlemsomröstningen om konfliktåtgärder resulterade i ett överväldigande ja till förbundskonferensens förslag. 84 procent röstade för att ge förbundsstyrelsen mandat att varsla om konfliktåtgärder för att uppnå ett rikstäckande kollektivavtal med arbetsköparna i Sveriges Hamnar (Proletären). På dom bara, full fart framåt!

Malmö/Lund: Lunds Energi energisk avgiftshöjare. Bolagets köp av Skånska Energi innebär flera tusenlappar i höjda elavgifter för villaägare i Kävlinge och byarna runt Lund. Och eventuellt också kraftigt höjda nätavgifter för dem som bor i Lund, Lomma, Eslöv, Hörby och Klippan, skriver 8till5. Detta måste stoppas! Överklaga till Energimarknadsinspektionen alla som berörs!

Konsten: Corné Eksteen.


Corné Eksteen

Courtesy Corné Eksteen: The anarchist as super model.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: