Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 5-6/11 2018. Serielögnaren i Vita Huset.

Världen: Trump fortsätter att ljuga om att ha påbörjat sin mur och hans supportrar bryr sig inte. Presidenten säger att kongressen har gett honom nästan 5 miljarder dollar för att börja bygga sin ”Great Wall”. Den faktiska siffran är noll (Huffington Post).

Sverige: Jan Stocklassa ger idag ut boken ”Stieg Larssons arkiv” med nya uppgifter om och namn i Palmemordet. Sydafrika nämns i sammanhanget. Spaningsledningen är intresserad (AB). https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnawzL/han-ar-polisens-nya-palme-spar

Sverige: ”Nazister. På svenska gator. Poliser som lullar runt med NMR som en skolklass på klassresa. Poliser som skjuter och misshandlar unga människor med olika funktionsnedsättningar. Det gör inte människor i balans i ett samhälle i balans”. — Jerker Jansson i Fria.nu.

Malmö/Lund: De bortglömda döda på Sankt Lars ges en egen utställning. De dödas namn uppenbaras till slut. Och människorna som begravdes anonymt på Sankt Lars kyrkogård ägnas en ceremoni i kyrkan och en utställning. Denna lördag har konstnären Hannah Sandström vernissage för sin utställning i Helgeandskyrkan. Vid en förbönsgudstjänst nästa helg läses förnamnen på 2 000 begravda personer upp (SDS).

Konsten: Lois Beroud. Från maskinhallen på Världsutställningen i Paris 1889 när Eiffeltornet stod klart. Den första exposén av det slaget hölls i London 1855 i The Crystal Palace, Hyde Park. Karl Marx konstaterade när han bevistade utställningen att hans koncept ”varufetischism” var korrekt. En av de mest mytomspunna var den i Paris 1900 under fin de siecle. Sen dess återkommer världsutställningarna med jämna mellanrum på olika kontinenter.


Paris_1889_by_Louis_Beroud

Courtesy Lois Beroud.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: