Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 14-15/10 2018. Hela havet stormar.

Världen: Mer än 100.000 marscherade genom Berlin i en protest mot rasism och högerextremism (BBC). https://www.bbc.com/news/world-europe-45851665

Världen: ”Det finns en insikt hos folk i de breda folklagren att det som händer är orättvist och att någonting måste ske”. Karin Henriksson, USA-korrespondent, i Flamman.

Sverige: Köttgryta á la Rosenbad. Hela havet stormar i den mer eller mest korrupta politikereliten. Jag som trodde att de rödgröna vann valet – men väljarnas vilja har som vanligt blivit underkänd och maktspecialisterna har tagit över.

”Den utdragna processen är långt från riskfri”, menar statsvetaren Marja Lemne. ”Faran om detta pågår för länge är att folk börjar tappa förtroendet för sina politiker” (svd). Ett understatement. Likgiltighet är den minst ansträngande formen för förakt och det är ungefär vad jag känner. När får vi en provisorisk revolutionsregering?

Malmö/Lund: För nyproducerade hyreslägenheter har hyran gått upp nästan 10 procent mellan 2014 och 2017. För en nyproducerad lägenhet på 70 kvadrat i Malmö får man i snitt betala 9 800 kronor per månad (Lokaltidningen Lund).

Konsten: Enno Hallek. Lekfulla former och objekt i alla regnbågens färger. Jag såg hans verk för första gången på 1990-talet i Lunds Konsthall och blev så glad. Cecilia Nelson hade just haft en livlig visning för barn. Där skulle behövas färg och form! Och inte bara i Lund numera utan i hela konstvärlden.


enno
Courtesy Enno Hallek: Portable Sunset Forever – Konstakademien, Salarna, Stockholm, 6/10 – 11/11 2018 / omkonst.se.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: