Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 20-21/8 2018. (S): Fritt fram för helt oreglerad kameraövervakning.

Världen: Tusentals anti-nazistiska demonstranter i Tyskland drabbade samman med nazistiska aktivister som hyllade årsdagen för Adolf Hitlers högste utrotare Rudolf Hess’ lyckade självmord (The Independent).


Sverige: 1984 coming up. Polisen slipper söka tillstånd för att kameraövervaka. Man behöver inte ens anmäla det. Polisstaten kryper allt närmare – tack för det, Morgan Johansson (s)!

https://www.aftonbladet.se/tv/a/262564

Sverige: Våldtäktshärvan i Moderaternas ungdomsförbund har hittills lett till flera avslöjanden där det står klart att förbundsledningen aktivt försökt tysta ned sexuella övergrepp. Så sent som för några dagar sedan erkände MUF:s ordförande Benjamin Dousa missförhållandena i ungdomsförbundet. Hittills har våldtäktshärvan inneburit att flera kvinnliga ungmoderater har hoppat av ungdomsförbundet och Moderaterna, bland annat har två distriktsordföranden hoppat av efter att ha blivit utsatta för grova övergrepp (Aktuellt Fokus).

Sverige: Svt/Aktuellt är i blåsväder
sedan man lånat sig åt Arpi/Heberleins extrema högerpropaganda. ”Några på Aktuellt har länge drivit en högeragenda. Det egendomliga inslaget om “godhet” med Heberlein och Arpi kräver ändå en förklaring” (Aktuellt Fokus). Ann Heberleins hemlagade ”etik” går ut på att godhet är ondska och tvärt om. Varför går Public Service på sådana dumheter? Jo, därför att man önskar anpassa sig till det bruna partiet inför valet helt enkelt. Därmed bryter man flagrant mot sitt samhällsuppdrag om ”saklighet och opartiskhet”. Anmäl, anmäl!

https://aktuelltfokus.se/stark-tittarkritik-mot-svt-springer-extremhogerns-arenden/

Sverige: Söndag: Radikal Bokmässa i Göteborg.
Bland annat talar Jonas Lundström på temat ”Är det rimligt att hata polisen?” Javisst är det, men det kan bli ett intressant föredrag ändå. ACAB!

https://gatorna.info/threads/radikal-bokmassa-goteborg-jonas-lundstrom-ar-det-r-1671/
https://www.facebook.com/events/2064587577191081/
https://radikalbokmassa2018.tumblr.com

Malmö/Lund: En man i 30-årsåldern, oftast dömd för brott. Det är den gemensamma nämnaren för den hårda kärnan av aktivister i nazistorganisationen ”Mordiska Motståndsrörelsen” enligt stiftelsen Expo (SDS). Jo tack, vi har märkt det. NMR är en politisk terroristorganisation sammansatt av kriminella. Nazismen är en förevändning för att utöva politiskt våld. SD/AfS är dess parlamentariska förkläde, lätt kamouflerade. Försvinn!

Konsten: S. Jacobson: Aum.
Hommage á Sture Johannesson. Digital art 2018.


AOM

***

Uppdateringar: Jag bättrar på mina längre artiklar litet då och då, nu har ”Drömmen om Atlantis” fyllts på, mycket tack vare Christer Bodéns och mina diskussioner. Det är alltid roligare att skriva när någon läser! De mest besökta artiklarna är, så här i valtider, de som handlar om SD-skandalerna, polisen, NMR, Högerns och Moderaternas historia och kapitalismens brott mot mänskligheten. Och det är skoj att göra listor! Listan över USAs krig är så fullmatad att nu får dom inte hitta på mer j-velskap för det får inte plats  🙂

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: