Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 11-12/8 2018. Vila i Frid Eric Torell.

Världen: Tusentals rumäner gick på fredagen ut på gatorna för att kräva att landets socialdemokratiska regering avgår och utlyser nyval. Demonstranterna skanderade ”tjuvar”, ”avgå” och ”rättvisa inte korruption” framför regeringsbyggnaden i Bukarest i protest mot vad de menar är ett korrupt styre, för låga löner och regeringens försök att försvaga domstolsväsendet (svt).

Sverige: Kungälvs kommun överklagar NMR:s tillstånd. Kommunen redan avslagit en ansökan från NMR om att placera ut en valstuga. Men polisen har beviljat tillstånd till två torgmöten (ETC). Allmänheten har en annan åsikt. Förbjud detta provokativa nazi-curlande och  rensa ut vit-makt-anhängarna inom polisen!

Sverige: 13 aktivister i nazistorganisationen Nordisk ungdom åtalas för en bengalattack mot sittstrejkande flyktingar, en aktion mot Aftonbladet och för att ha ställt sig i vägen för Prideparaden i Stockholm (Expo).

Malmö/Lund: Feta kapitalister med hög hatt och cigarr på ett hustak i Lund! (Sv/v foto i reportaget i länken nedan). På 1870-talet var arbetstiden ofta 12 timmar eller mer om dagen, sex dagar i veckan och lönen sällan mer än 2-10 öre i timmen, c:a 300:- om året. Kapitalets profiter var enorma, men utlöste också många strejker: arbetarna på Armaturfabriken i Lund fick igenom en 15%-ig lönehöjning. https://www.sydsvenskan.se/2018-08-10/carl-holmbergs-armaturfabrik-lever-kvar

Konsten: R.I.P. Eric Torell, tågmålning. Tipstack gatorna.info.


eric2

https://twitter.com/Cuiet426/status/1026942472327442433/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Elist%3Agatornainfo%3Anyheter&ref_url=https%3A%2F%2Fgatorna.info%2F

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 10 augusti, 2018 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: