Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10-11/8 2018. SD = klimatförnekare.

Världen: Efter att en fransk-algerisk aktivist lovat att betala böter för alla som bryter mot Danmarks burkaförbud kräver Dansk Folkeparti att lagen skärps så att burkabärare kan dömas till fängelse. En person har hittills fått böter för att ha brutit mot Danmarks nya förbud mot att bära burka. Men efter att fransk-algeriern Rachid Nekkaz lovat att betala alla böter för dem som fälls för den nya danska lagen kräver Dansk Folkeparti att straffen höjs.

Sverige: Den 25 augusti kommer hundratals fackaktivister stråla samman i Stockholm för att demonstrera för att bevara strejkrätten. Samma dag planerar den våldsamma nazistorganisationen Mordiska Motståndsrörelsen (NMR) att hålla en demonstration i centrala Stockholm. Enligt uppgifter som Aktuellt Fokus har tagit del av, är ett av nazisternas mål att störa de arbetarvänliga aktivisterna (Aktuellt Fokus).

Sverige: Mera NMR. En medelålders man som är medlem i den nazistiska organisationen Mordiska motståndsrörelsen, har åtalats för bland annat förberedelse till mord och grovt vapenbrott (SR).


Sverige: I valets kanske viktigaste fråga – klimatet – är riksdagspartierna överens på många plan. Det avvikande partiet är Sverigedemokraterna. – Problembilden är alla partier överens om, förutom SD, säger statsvetaren Åsa Knaggård. (TT).

Malmö/Lund: I natt vid 01-tiden gjorde det efterlängtade regnet entré med blixt och dunder. Den mesta växtligheten verkar ha klarat den långvariga torkan. Nu känns det som mer normalt sensommarväder.

Konsten: S. Jacobson: Ränder z. O.p.p + psd 2018.


ränderzjpg

***

Lästips: How the NKVD framed POUM. Omständigheterna kring Andrés Nins död i Stalins agenters händer, på libcom:  https://libcom.org/history/how-nkvd-framed-poum

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: