Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 9-10/8 2018. Den borgerliga statens beväpnade gren.

Världen: Venezuelas högsta domstol har beordrat att oppositionsledaren Julio Borges ska gripas, misstänkt för att ha planerat att mörda landets president Nicolás Maduro. Ordern kommer efter en drönarattack mot Maduro (GP). Högern tar tydligen efter USA där man sedan länge beskjuter sina politiska fiender med drönare på olika håll i världen.

Världen: Närmare 2000 fångar bekämpar de stora bränderna i Kalifornien. De får 1$ i timmen (svt). Billigt och bra. Även armén har kallats in .

Sverige: Att de som utövar lagen själva står över lagen är naturligtvis en outhärdlig paradox. Den motsägelsen har formligen exploderat med de senaste dagarnas polisskjutningar – och det efterspel som både innefattar uteblivna ursäkter från polisen till familjen och ett lätt föreställt frikännande från ansvar av de inblandade poliserna. Vi kan inte ha det så här.

Malmö/Lund: Kraftringen i Lund
– elbolaget som har en nazist anställd och inte ser något problem i det ni vet, tar ut 400:- i kvartalet – inte på elen utan på elnätsavgiften. Själva elen kommer sedan ovanpå det priset. Vänsterpartiet går till val på att det svenska elnätet ska förstatligas. I ett första steg kräver man ett pristak på de elnätsavgifter som elbolagen tar ut. – Folk är helt maktlösa när de ser att elräkningen bara stiger. Det är uppenbart att bolagen i dag skinnar folk, säger Jonas Sjöstedt (V). Heja Jonas! Elbolagen behöver inte de pengarna.

Konsten: S. Jacobson: Ödla6. Opp+ psd 2018.


ödla6

***

Citatet: ”För socialister är det förstås alltid komplicerat att förhålla sig till polisen. Ytterst rör det ju sig om den borgerliga statens beväpnade gren”. — Internationalen.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: