Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 25-26/7 2018. Forever.

Världen: Beatles: Strawberry Fields music video. Tipstack till Eliza, movie star  ❤ .


Sverige: Sverige får fortsatt stöd från utlandet med brandbekämpningen, och lokalt har massor av vanligt folk engagerat sig frivilligt – en kollektiv gemenskap som just vid katastrofer visar vilka mänskliga resurser som finns latent hos allmänheten och som vid tillfälle yttrar sig naturligt och spontant. ”Ömsesidig hjälp” skulle Kropotkin ha sagt!

Men att skogen numera är en industriell monokultur utan naturliga variationer förvärrar skadorna, liksom klimatförändringen som också den har industriella orsaker. Sen kan man tycka att skillnaden mellan det militäras resurser och civilförsvaret är besvärande stora. Sverige har råd med ett effektivt brandförsvar – men har vi råd med militären – inklusive NATO? Bygg ut skyddsrummen för civila istället och köp in brandflyg! Nästa gång måste vi vara bättre förberedda.

Malmö/Lund: För första gången kommer den andlige världsledaren Dalai Lama att besöka Malmö. Inbjudan har kommit från Individuell människohjälp.– Vi är glada och mycket ärade över att Dalai Lama besöker Sverige i september enbart för att uppmärksamma vårt 80-årsjubileum, säger IM:s generalsekreterare Ann Svensén till Skånska Dagbladet.

Konsten: Mina björnbär. Hallonen och krusbären torkade bort – men de litet robustare björnbären är fler och godare än någonsin.


bjornbar

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 juli, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: