Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 12-13/7 2018. Anarkistisk festival.

Världen: Anarkistisk festival i Tammerfors. Den anarkistiska festivalen i Tammerfors innehåller samtal och musik, och genomförs med talkokraft (Arbetaren).

Världen: Polischef gripen misstänkt för inblandning i mord. Ex-polischefen Jari Aarnio har gripits misstänkt för inblandning i ett mord. Han ska genom försummelse orsakat att en svenskturkisk medborgare blev lönnmördad 2003. Enligt Svenska Yle har den tidigare finske polischefen Jari Aarnio gripits, misstänkt för att genom försummelse orsakat att en person blev mördad i östra Helsingfors år 2003 (AB).

Sverige: Moderaternas och Sverigedemokraternas politik leder till växande sociala klyftor, splittring och otrygghet. Det är när tron på framtiden går förlorad som gängen och våldet blir ett alternativ, skriver Peter Hultqvist (S) och Morgan Johansson (S) i Expressen. https://www.expressen.se/debatt/sa-foder-m-och-sd-gangkriminaliteten/

Malmö/Lund: Stolpersteinen på Stortorget med texten ”Hon hade inte tänkt förinta sig” anspelar på ett citat av konstnären Siri Derkert (1888-1973) skriver Sydsvenskan. Läs om Lunds andra stolpersteine här: https://wordpress.com/post/anarchyisorder.wordpress.com/42576

Konsten: Anarkistisk festival.


tammersfors

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: