Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 1/7-2/7 2018. Moderaterna vill förbjuda antifascistisk vänster.

Världen: Tiotusentusentals människor har gått med i protester i 750 städer över hela USA mot Trump-administrationens hårda invandringspolitik. Mer än 630 event planerades, med demonstranter som kräver att invandrarfamiljer som delats upp vid den amerikanska gränsen återförenas. 2 000 barn förblir separerade från sina föräldrar (BBC).

Sverige: M: Förbjud deltagande i ”våldsbejakande” organisationer. ”För att värna demokratin vill vi göra det kriminellt att aktivt delta i eller stödja våldsbejakande organisationers verksamhet”, skriver Ulf Kristersson i svd. Sedan buntar han ihop nazister, islamister – och de autonoma! Vad den radikala vänstern har att göra i detta resonemang framgår överhuvudtaget inte. https://www.svd.se/m-forbjud-deltagande-i-valdsbejakande-organisationer/om/debatt

Moderaterna har i sin historia använt betydligt mera våld än någonsin antifascisterna i AFA som enbart utövar självförsvar och är en livsviktig demokratisk motkraft till nazism, fascism och rasism. Den utomparlamentariska radikala vänstern skyddas av grundlagen – om nu inte moderaterna vill avskaffa den också. Kristersson lutar alltmer åt det högerextrema hållet och får se upp så att inte han själv blir omfattad av detta vettlösa förslag till kålsuparlag, uppenbart inspirerat av konspirationsteoretikerna på Säpo och samtidigt en flirt med SD.

Ska nu olika politiska åskådningar börja förbjuda varandra hit och dit så är NMR, SD och Moderaterna första prioritet för alla vanliga medborgare som hotas av råkapitalism och rasism. Islamisterna tar YPG hand om. De autonoma skapar trygghet mot naziterrorismen – som en Förintelseöverlevare nyligen påpekade – och ska givetvis stödjas och uppmuntras, inte förbjudas.

Kristersson säger att ”demokratin måste slå tillbaka”. Börja då med att rensa ut alla NMR-anhängare inom polisen och Säpo. Det skulle göra skillnad!

Läs om högerns och Kristerssons egen mörka historia här:
https://anarchyisorder.wordpress.com/category/hogerns-historia/

Malmö/Lund: Karnevalen fick hela Rosengård att dansa. För fjärde året i rad arrangerades Rosengårdsfestivalen på fredagen. Denna gång förärades festen, som ägde rum på Örtagårdstorget, med närvaron av civilminister Ardalan Shekarabi (S) (skd).

Konsten: Ulf Kristerssons (m) karriär (Ekot).

kristersson

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 juni, 2018 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: