Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 28-29/6 2018. Storkarna fler i Skåne.

Världen: Ung socialist skrällvann primärvalet i New York. Joe Crowley, en av de tyngsta demokraterna i USA:s representanthus, har fått se sig slagen av en 28-årig före detta servitris. Socialisten Alexandria Ocasio-Cortez tog hem primärvalet i delstaten New York efter en intensiv gräsrotskampanj (ETC).

Sverige: Feministiskt initiativ i Stockholm vill införa Chicagomodellen (GVI) gängvåldsintervention, för att få stopp på våldet. Metoden har drastiskt minskat antalet skjutningar i flera amerikanska städer och har bevisbar effekt. https://aktuelltfokus.se/fi-infor-chicagomodellen-mot-gangvaldet/

Sverige: SD-politikern Kurt Törnblom
har fått ut drygt 410 000 kronor i gruppledararvode under mandatperioden av Älvkarleby kommun. Detta trots att han knappt har deltagit alls på gruppledarträffarna. Nu säger Törnblom att han inte tänker betala tillbaka pengarna för att det finns andra som heller inte deltagit på mötena (IRM).

Malmö/Lund: Det kunde blivit ett förödande år för de skånska storkungarna när torkan höll i sig. Men regnet kom och i stället finns det just nu fler storkungar i Skåne än på länge. – Det känns fantastiskt roligt, säger Storkprojektets ledare Petter Albinsson.(lokaltidningen Lund).

Konsten: Maxim Vorobiev.


bosphorus-1829.jpg!Large

Courtesy Maxim Vorobiev: Bosphorus, 1829.

***

Citatet:   ”Jag har lyckats göra mig till en lycklig människa, och det är jag stolt över”. – Odd Nerdrum (f. 1944) konstnär, antimodernist, individualanarkist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 juni, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: