Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 21-22/5 2018. (L) är mot mänskliga rättigheter.

Världen: Maduro utropad till segrare. Valmyndigheten meddelar att president Nicolás Maduro vunnit valet i Venezuela med 68 procent mot oppositionskandidaten Henri Falcón, som fick 20 procent. (SR).

Världen: Poliser i Argentina avskedade efter att de hävdat att mössen ätit upp ett halvt ton av beslagtagen marijuana (The Guardian). ”En hund åt upp min hemläxa” kanske är förebilden?
Sverige: Vänstern är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli antisemitisk, endast antisionistisk. Det är Staten Israels agerande och inte den judiska folkgruppen som är problemet. De som nu sprider denna antisemitskröna vill bara ge igen för att de kallas för rasister vilket däremot i allmänhet brukar vara ett mycket välgrundat påstående.

Sverige: Knutby Filadelfia lägger ned församlingen. Knutbys Filadelfiaförsamling går i graven. Det beslutades under söndagen, rapporterar tidningen Dagen. Inte en dag för tidigt!

Malmö/Lund: Förslaget att Lund ska bli MR-stad har återremitterats. Mänskliga rättigheter är kontroversiellt för liberalerna: Philip Sandberg (L) menar att det kan leda till ”parallella system där EU-migranter får gratis mat och bostad” (Lokaltidningen Lund). Nej, tänk så hemskt det vore – humaniteten kunde ju breda ut sig! Mänskliga rättigheter är tydligen ett hot mot liberalismen. Så då vet vi var vi har dom.

Malmö/Lund: Gratis sommarkort till skolungdomar kommer om fyra veckor.Senast 11 juni kommer ett sommarkort att trilla ner i brevlådan hos 90 000 skånska skolungdomar. Allt är klart för satsningen på gratis resande på tåg och bussar (SDS). Bra!

Konsten: Latuff om massakern i Gaza.


latuffnakba

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: