Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 17-18/5 2018. Bojkotta Israel!

Världen: Massakern i Gaza. FN:s kommissarie för mänskliga rättigheter, Zeid Ra’ad al-Hussein, säger att ”De som är ansvariga för dessa upprörande kränkningar av de mänskliga rättigheterna måste ställas inför rätta” (The Guardian). Ja absolut, men varför ingriper inte FN på plats? Bojkotta alla Israeliska varor! Det var så den Sydafrikanska Apartheidstaten knäcktes.

Sverige: Amineh Kakabaveh
skyller dödade palestinier på Iran (Aktuellt Fokus). Hur kan Vänsterpartiet ha kvar en misstänkt islamofob samtidigt som man utesluter de riktiga vänsterradikalerna i VUF? Svårbegripligt. Tänk om det fanns en svensk motsvarighet till Enhedslisten i Danmark. Det gör det inte och Fi är litet för blekt för mig. Jag tror jag avstår från att rösta detta år – jag vill kunna säga Nej!

Sverige: ”Jimmie Åkesson har gjort ett riktigt bra jobb med att få partiet att framstå som seriöst”, säger Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl (Expr.) Det där har vi hört några gånger nu men vad innebär det? Jo, att SD framstår som seriöst, inte att det är seriöst, vilket vore enklare att säga men också helt osant. Allt i SDs image handlar om att framstå, verka som, dvs låtsas, vara ett vanligt parti. Det är man inte. Man förespråkar etnokrati, inte demokrati. Inte konstigt då att man vill framstå som något helt annat än vad man egentligen är; ett hyckleri utan gräns. Kommer svenska folket att gå på den lätta i höstens val?

Sverige: Engelska skolans grundare Barbara Bergström och hennes man Hans som hon driver privata skolimperiet tillsammans med, ser fram emot valet om mindre än fyra månader. ”Då får det vara slut på det här kommunistväldet” (sic) säger hon till DI utan vidare förklaring (Dagens Industri). Ja, om det bara vore så väl att vi hade ett kommunistvälde. Då kunde vi börja förändra något.  Men det kan det kanske bli, vem vet, det vore en skön omväxling till kapitalistdiktaturen.

Malmö/Lund: Jag hade varit på UB för att lämna pliktexemplaren av min bok strax före 17.00 och tänkte titta in på Skissernas Museum; det var ett tag sedan. Där var det stängt (!) och bara cafeterian var öppen. Från första stund blev jag otrevligt bemött. —Ta på dig tröjan! sa en för mig okänd person bakom disken, utan att presentera sig.

—Är det klädkod här? frågade jag. Jag har varken fluga eller slips. — Dra upp blixtlåset i jackan! fortsatte han. (Det var 30 grader utomhus). Jag köpte en Fanta som kostade 30:- (10:- på India). Sen gick jag. Har Skissernas gjort av med alla pengarna på luxuösa tillbyggnader så att dom inte kan ha råd att hålla öppet ens på kontorstid? Det får jag inte veta och det är tveksamt om jag gör ett nytt besök. Om tanken är att skrämma bort alla besökare som inte är övre medelklass har man lyckats så här långt.

Jag trodde annars att öppenhet och tillgänglighet var ledmotivet, åtminstone motiverade man skulpturparken ut mot gatan så.


Konsten: S. Jacobson: Peacock 2.


Färdig3!

***

2 kommentarer på “Krönikan 17-18/5 2018. Bojkotta Israel!

 1. Marre
  17 maj, 2018

  Hahaha! Du är rolig, så är det bara. Nog är det förunderligt när rika ser ett kommunistvälde när sådant ännu inte finns. Tänk då om hon skulle få se ett på riktigt.

  Gilla

  • Konst & Politik
   17 maj, 2018

   Ja, och detta sa hon därför att det diskuterats begränsningar av vinster i den privata välfärden. Diskuterats alltså, inte genomförts. Och begränsningar,inte ett förbud! Dom är känsliga på den punkten, kapitalisterna!

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: