Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 14-15/5 2018. Min nya konstbok är här!!

Världen: Här är en uppfinning som fångar in daggen i torra områden och förvandlar den till dricksvatten (CNN). Meditativt och vackert…vatten = liv.


 


Sverige: ”Lögnaktig kampanj om antisemitism inom vänstern. Anklagelserna om antisemitism inom vänstern tar sig både absurda och lögnaktiga uttryck”, skriver Proletären. Ja det vill jag lova. Ska det vara så svårt att skilja på antisionism och antisemitism? Ja, om man låtsas att det är samma sak av ren illvilja. Sådan är högerns ”argumentation”. Och förtrycket av Palestinierna fortsätter.

Sverige: ”Mot den globala överklassen. Mot splittring. För sammanhållning mellan vanligt folk, En ny vänster som skapar en politisk och demokratisk revolution underifrån. En ny vänster som också inser att läget är mycket akut. En ny vänster som i stället för ”invandringen” gör valet till en fråga om den globala överklassen” skriver Jens Larsson, underskötare, i ETC.


Ja, och en verklig revolution som gör slut på denna parodi till ekonomi och politik – ett nytt 1968 som denna gång går hela vägen ut.


Malmö/Lund: På debatten i Cafë Athén i Lund där bl.a. Kajsa Ekis Ekman och Birger Schlaug medverkade, ställdes propositionen: ”Är det dags att sluta sträva efter ekonomisk tillväxt?” Efter en livlig debatt, utförligt refererad i Lundagård, vann propositionen mot oppositionen.
• http://lundagard.se/2018/05/09/livlig-debatt-om-tillvaxtens-fortlevnad-och-betydelse/

Konsten: ”Staffan Jacobson: Målningar 1978-2018”
heter min nya bok. Den kommer att finnas på de olika radikala bokmässorna under sommaren i Lund, Malmö, Göteborg och Stockholm. Och naturligtvis på India Däck Bokcafé i Lund. Du kan också maila mig och jag skickar den. Priset plus porto är 100:- . Pengarna går i första hand till India Däck Bokcafé i Lund.Du kan beställa den på konstochpolitik@gmail.com!

Tack till tryckeriet och till Författarförbundet! ❤OMSLAGET

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: