Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 20/4 2018. ”Avgå! Avgå!”

Äntligen varmt och soligt…allt är på plats: fågelkvitter, humlorna, duvornas kutter, de första blommorna reser sig i rabatten. Nu leker livet igen.

Världen: Nyvalde presidenten Díaz-Canel har verkat inom Kubas kommunistiska parti i nästan 30 år. Han har delvis beskrivits som en ödmjuk ledare som bland annat förespråkat större frihet åt utsatta grupper, exempelvis homosexuella.(svt).

Sverige: Akademien höll möte idag och en mångtusenhövdad folkmassa utanför Börshuset skanderade: ”Avgå! Avgå!” (AB).

Och här är forskaruppropet i DN: https://www.dn.se/kultur-noje/forskare-i-nytt-upprop-mot-akademien-advokatutredningen-maste-bli-offentlig/

Lästips: En artikel i Populär Historia 10/2012 om Svenska Akademiens historiska bakgrund: ”Nobelpriset räddade Svenska Akademien”. https://popularhistoria.se/artiklar/nobelpriset-raddade-gustav-iii-svenska-akademi

Sverige: Ny studie: Tre koppar kaffe om dagen skyddar hjärtat. Många med förmaksflimmer får rådet att undvika kaffe och te. Men ny forskning visar att du tryggt kan fortsätta dricka de koffeinhaltiga dryckerna – som till och med kan vara skyddande (svt). Så fortsätt bara fika – gärna på India Däck Bokcafé i Lund som har det billigaste kaffet i stan!

Malmö/Lund: Stort säkerhetspådrag när FN-toppar kommer till Skåne. På fredag morgon kommer FN:s säkerhetsråd till Skåne för att bland annat hålla ett möte på Dag Hammarskjölds gård Backåkra. Säkerhetspådraget är stort (svt).

Malmö/Lund: Red Mirror 3. När: 2018-04-21 15:00. Var: India Däck, Lund. Vi har startat en studiegrupp om teknologi i vårt kapitalistiska samhälle i relation till möjliga politiska visioner, till ett klasslöst samhälle, till kamp, genusordningar, rasism, automatisering och mycket mer. Nu är det dags för den tredje träffen. Sammanfattning av diskussionen från förra träffen återfinns här:  https://autonomorganisering.noblogs.org/post/2018/04/09/red-mirror-traff-tva/    — Autonom Organisering.

Malmö/Lund: Årets arbetarfilmfestival äger rum i Malmö den 5-6 maj på Folkets Bio, Panora på Friisgatan 19D. Arbetarfilmfestivalen (NLFF) är en del av en växande global rörelse av arbetarfilmfestivaler och detta är andra upplagan av den nordiska festivalen som organiseras av filmkollektivet RåFILM (RS).

Konsten: Toni Zamboni.


toni Zamboni

Courtesy Toni Zamboni: Another glitch/Anarchimedia. Ovanlig och fascinerande målning.

***

Citatet: ”Äntligen har kungen fått en arbetsuppgift”. – Lena Mellin  (AB).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: