Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 18-19/4 2018. Ensamhet eller gemenskap?

Världen: Skam över de imperialistiska angriparna. ”Denna sionistiska och imperialistiska aggression kommer inte att avskräcka vårt syriska folk som har fört en långvarig kamp mot kolonisatörerna och utmärkt sig för deras längtan efter frihet, för deras beslutsamhet att försvara hemlandet och hela hemlandets nationella suveränitet och territoriella integritet. Historien har lärt oss att i alla våra stora bataljer med de västerländska kolonisatörerna har vi kommit ut segrande. Vi stod emot korsriddarnas korståg och Syrien var en vågbrytare för den franska kolonisatören.

Vi utmanar nu modigt imperialisternas tyranni
och deras hantlangares brott. Vårt lands territorium kommer bevittna ett nytt Hittin, slaget i vilket Saladin erövrade stora delar av Palestina från korsriddarna. Vårt folk kommer att segra till följd av sammanhållningen av deras nationella klass trots deras vidriga angripare. Vår sak är rättmätig och vi kommer att segra. Syrien kommer inte att knäfalla!” — Syriens Kommunistiska Partis centralkommitté, den 14 april (Riktpunkt).


kanin

Sverige: Anarkistisk 1 maj Stockholm 2018. När: 2018-05-01 14:00. Var: Stortorget i Gamla stan, Stockholm . Vi bär en ny värld i våra hjärtan!Vi samlas på Stortorget i Gamla stan när SAC Syndikalisternas tåg har avslutats (ca kl 13.45). Därifrån går vi till La Mano på Katarinavägen. Vi har med oss banderoller, svarta och färgglada fanor, sånger och mackor. Vid La Mano lägger vi ned en blomsterkrans för att hedra anarkisterna i spanska revolutionen, men också blicka mot framtiden. Välkomna!
Arr: Anarkisterna

Malmö/Lund: 85-åring fick vänta 30 timmar på akuten i Lund. I söndags kväll kom 85-årige Bengt Holmberg in med ambulans in till akuten i Lund. Hans hustru Ingrid fanns vid hans sida under större delen av det påföljande dygnet. – I över 28 timmar blev han liggande där , berättar hon. Ingen tittade till honom. (svt). Helt för dj-vligt! Skäms sjukvårdspolitiker! Anställ genast mer personal innan katastrofen är ett faktum!

Boktips: Peter Strang: ”Att höra till: Om ensamhet och gemenskap”. En mycket viktig bok om vårt samhälles alltför vanliga ofrivilliga ensamhet, med en positiv grundsyn. Själv anser jag Allaktivitetshuset (i Lund t.ex. Vilda Väster och Stenkrossen) vara en lösning, liksom att bygga bostadskvarter som underlättar och är lämpliga för gemenskap (i Lund t.ex. Djingis Kahn på Östra Torn).


strang

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: