Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 16-17/4 2018. Tarnac 9 frikända.

Världen: Vänsterns ”anarkistiska terrorcell” är fiktion, säger franska domare. Gruppen, känd som Tarnac 9, är frikänd för sabotage efter 10 års undersökning och två veckors rättegång. Franska domare har frikänt åtta personer som anklagades för att vara delaktiga i en anarkistisk grupp som försökte sabotera en del av Frankrikes höghastighetstågsnät för ett decennium sedan och framhöll att själva gruppen hade varit en ”fiktion”. Försvarsadvokater hade anklagat regeringen och myndigheterna under den tidigare högerpresidenten Nicolas Sarkozy för att felaktigt hävda att det var en fristad för vänsteranarkistiska terrorister i en sömnig by i centrala Frankrike och för att manipulera fallet för att få staten att se hård ut (The Guardian). Det sk-t sig för Staten – Tarnac 9 och alla deras vänner är de tuffaste. https://www.theguardian.com/world/2018/apr/13/tarnac-nine-leftwing-anarchist-terror-cell-fiction-france

De anklagade går nu fria, grattis! – men deras agitation och skrifter har redan fångats upp av radikaler över hela världen. Upproret kommer, var så säker.


coupat

Julien Coupat, Tarnac 9.

Sverige: Handläggare på Försäkringskassan: Fler avslag ger högre lön. På ett av Försäkringskassans kontor i södra Stockholm lönar det sig för handläggarna att neka sjukpenning. Fler avslag ger högre lön. Det berättar en handläggare för SVT:s Agenda. Flera arbetsplatsombud på andra kontor bekräftar att avslag tagits upp under lönesamtal. Handläggaren som Agenda pratat med arbetar på ett stort kontor med runt 150 handläggare (svt). Nej nu j-vlar har ni gått för långt, FK!

Sverige: Äntligen en (mycket måttlig) tandvårdsreform! 600:- billigare blir det för äldre att laga tänderna. Det satt långt inne! Men nu är det ju val till hösten… man trodde ju aldrig att valfläsk kunde vara bra för tänderna!  🙂 https://www.metro.se/artikel/nu-h%C3%B6js-tandv%C3%A5rdsbidraget-s%C3%A5-p%C3%A5verkar-det-dig

Malmö/Lund: Lång kö till biljettsläppet. Kön ringlades sig runt i Lundagård när Lundakarnevalen hade sitt populära biljettsläpp på söndagen (Skd). Jag minns Alternativkarnevalen på 1970-talet då PSF hade avskaffat det studentikosa. Den var mycket roligare. Och Ockupationsfestivalen 2009 var ännu roligare! Vi ses på 1 Maj!

Konsten: Vi ska ha allt! 165.


class

***

Övrigt: Jag har fått väldigt många likes genom åren; jag bad WordPress räkna dem men det kunde dom inte, vilket får tala för sig självt. Många följare också men det varierar. Inte särskilt mycket spam numera, men en vettig kommentar då och då. De vanligaste länderna som hittat hit är Sverige och USA, ett tiotal länder i genomsnitt. Idag 15/4 är det förutom Sverige och USA även Marocko, Schweiz, Japan, Tyskland, Finland, Storbritannien, Italien och Serbien. Den mesta trafiken brukar vara kring 21.00, då är det rusningstid! Det finns sajter occh bloggar som har fler besökare, men mina är trogna och här är det kvalitet framför kvantitet som gäller 🙂 !

***

2 kommentarer på “Krönikan 16-17/4 2018. Tarnac 9 frikända.

  1. Christer Brodén
    16 april, 2018

    FK går så långt regeringen befaller. I fall som detta är Expressens skriverier helt korrekta.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 15 april, 2018 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: